PEC Zwolle ook onderuit tegen Willem II

| 09-11-2018

PEC Zwolle is er vrijdagavond tegen Willem II niet in geslaagd om het tij te keren. De Zwollenaren stonden na ruim een kwartier al met 0-2 achter, waarna ze uiteindelijk strijdend met 2-3 onderuit gingen. “In de tweede helft komen we terug in de wedstrijd. De derde goal is een mokerslag”, vindt trainer John van ’t Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Dat de deejay in het stadion net voor het begin van de tweede helft 'Bloed, Zweet en Tranen' van André Hazes door de speakers laat galmen, is geen toeval. Hij laat daarmee horen wat iedereen denkt, aangezien PEC er in de eerste helft maar weinig van bakt. Willem II, dat de laatste tijd geen schot op het doel liet noteren en in augustus voor het laatst won, voetbalt niet eens goed, maar heeft aan twee doelpogingen voldoende om in een zetel te komen. Eerst wordt Kenneth Paal in de lucht kinderlijk eenvoudig afgetroefd door Damil Dankerlui (0-1) en acht minuten later is Thomas Lam het even helemaal kwijt. Hij laat Fran Sol voor zich komen en die tikt de 0-2 binnen.

Het komt de Zwolse ploeg op een striemend fluitconcert te staan, waarna de noordzijde de naam van Sepp van den Berg begint te scanderen. Het valt ook niet te begrijpen dat dit toptalent in de pikorde achter Darryl Lachman staat, net als dat Rick Dekker na een ijzersterke periode maar weinig krediet heeft. De gezangen zijn volledig te begrijpen. Toch komt PEC nog wel tot een paar kansjes, maar dat komt vooral omdat Willem II niet zo bijster goed is. Zian Flemming kan koppen en mist, waarna de grootste mogelijkheid voor Mike van Duinen is. Hoe hij oog in oog met Timon Wellenreuther tot afronding komt, is echter alleszeggend. Het is zo besluiteloos als maar zijn kan, de onzekerheid druipt er vanaf. De kans wordt dan ook gemist.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er is wel strijd, ook in de tweede helft en dat komt ook vanaf de tribune. Het gaat zelfs zover dat scheidsrechter Richard Martens zich genoodzaakt ziet de wedstrijd eventjes stil te leggen. Tijdens een blessurebehandeling gooien de fans van alles richting het speelveld, waardoor de spelers en arbitrage even naar de kant gaan. Kort daarna komt er ook leven op het veld. Kingsley Ehizibue vindt na een vlotte aanval Vito van Crooij en hij schiet de aansluitingstreffer binnen. Aan alles voel je dat er nog wat te halen valt, maar dat gevoel wordt kort na de 1-2 de kop in gedrukt. Uit een corner kopt Sol zijn tweede binnen en daarmee is het gedaan.

Het eenzijdige aanvallen, het kinderlijk verdedigen, het komt de ploeg wederom duur te staan. Zian Flemming maakt nog wel de 2-3 en Gustavo Hamer schiet nog op de lat, maar het is niet voldoende om een periode van degradatievoetbal af te wenden. Verbetering blijft uit, waardoor het voetballen tegen degradatie zomaar het restant van dit seizoen een feit kan blijven. Vooral dat, het niet signaleren van verbetering, is een reden om je grote zorgen te maken.

De reactie van invaller Rick Dekker:

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lachman (69. Scamacca), Lam, Paal, Hamer, Bouy (69. Dekker), Flemming, Namli, Van Duinen, Van Crooij

Willem II: Wellenreuther, Anita, Heerkens, Palacios (57. McGarry), Lewis (69. Saddiki), Meißner, Dankerlui, Llonch, Crowley, Sol, Avdijaj

Scoreverloop:
8. 0-1 Damil Dankerlui
16. 0-2 Fran Sol
62. 1-2 Vito van Crooij
67. 1-3 Fran Sol
81. 2-3 Zian Flemming

Gele kaarten:
Kingsley Ehizibue, Younes Namli (PEC Zwolle), Damil Dankerlui (Willem II)

Scheidsrechter:
Richard Martens

Toeschouwers:
13.222

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws