PEC Zwolle ook kopje onder in Groningen

| 11-03-2018

PEC Zwolle heeft zondag ook haar vijfde uitwedstrijd van 2018 verloren. Op bezoek bij FC Groningen ging de ploeg van trainer John van ’t Schip met 2-0 onderuit. De Zwollenaren hadden met name in de eerste helft weinig in te brengen en kwamen daarin door een eigen doelpunt van Ryan Thomas op achterstand. Na rust kwam PEC beter in de wedstrijd, maar Ajdin Hrustic bepaalde in de negentigste minuut de eindstand op 2-0.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle moest het in Groningen doen zonder de geschorste Kingsley Ehizibue. De Zwollenaren begonnen nog wel aardig aan het duel. Queensy Menig dwong Groningen-keeper Sergio Padt tot een redding, maar daarna kreeg de thuisploeg de beste kansen. Mimoun Mahi en Tom van de Looi wisten met hun pogingen het net echter niet te vinden. Halverwege de eerste helft kwamen de Groningers alsnog op voorsprong. Een aanval over de linkerkant leverde een gevaarlijke voorzet op van Groningen-rechtsback Deyovaisio Zeefuik, die een panklare voorzet afleverde. Helaas voor Zwolle gleed Ryan Thomas de bal achter doelman Diederik Boer: 1-0.

In de tweede helft bracht trainer John van ’t Schip met de 16-jarige Sepp van den Berg en Terell Ondaan twee verse krachten in. Dat leverde al snel een kans op voor Ondaan, die Padt tot een redding dwong. De kopbal van Menig in de rebound ging maar net naast het doel. Ook Mustafa Saymak dwong Padt tot een redding, terwijl Ondaan de bal maar net over het Groninger doel schoot. De grootste mogelijkheid was echter voor Thomas, na zo’n 73 minuten spelen. Na een lange bal van Boer stond Thomas oog in oog met Padt, maar zijn inzet ging via de lat over het doel. Aan de andere kant kon Tom van Weert vrij inkoppen uit een vrije trap, maar hij kopte de bal net naast het Zwolse doel. Zwolle bleef in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker. Die viel echter niet, waardoor Ajdin Hrustic in de slotminuut voor de beslissende 2-0 kon zorgen.

Wedstrijdstatistieken:
FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Warmerdam, Doan, Van de Looi, Mahi, Bacuna, Hrustic (90+5. Antuna), Van Weert (77. Reis)

PEC Zwolle: Boer, Ligeon (88. Parzyszek), Dekker, Sandler, Van Polen, Bakker (46. Van den Berg), Thomas, Namli, Saymak, Mokhtar (46. Ondaan), Menig

Scoreverloop:
25. 1-0 Ryan Thomas (eigen doelpunt)
90. 2-0 Ajdin Hrustic

Gele kaarten:
Django Warmerdam (FC Groningen), Erik Bakker, Bram van Polen, Sepp van den Berg (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Allard Lindhout

Toeschouwers:
17.896

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws