PEC Zwolle ongeslagen: ‘Ontzettend blij’

| 26-08-2017

PEC Zwolle is er zaterdag in geslaagd om ook het thuisduel met FC Twente in een overwinning om te zetten. De Zwollenaren maakten over grote delen van de wedstrijd een prima indruk en wonnen uiteindelijk met 2-0. Youness Mokhtar en Bram van Polen namen de doelpunten voor hun rekening. “Ik ben ontzettend blij met het resultaat, maar nog meer met het vertoonde spel”, concludeert trainer John van ’t Schip.

© Annet van Raalten

Er is een moment in de wedstrijd waarop je het gevoel bekruipt dat het PEC allemaal uit de handen glipt. Dat is direct na de rust zo, als Twente uit het niets goed antwoord geeft op een ronduit rampzalige eerste helft. PEC wordt steeds vaker op de eigen helft gedrukt, het MAC3Park Stadion wordt stiller en stiller en Twente toont zowaar iets wat op vertrouwen lijkt. Het is echter van korte duur, want PEC is op deze avond over het grote deel van de wedstrijd de baas. Dat start vanaf de aftrap en houdt op als scheidsrechter Janssen de toeschouwers naar huis stuurt. De Zwolse formatie vergeet het overwicht uit te drukken in de score, aangezien de marge lange tijd blijft steken op één.

Die marge speelt PEC in de eerste helft al bij elkaar. PEC heeft via Younes Namli en Piotr Parzyszek al kansjes gehad om te scoren, als Mokhtar na dik een half uur in balbezit komt. Hij besluit naar binnen te komen en het er maar eens op te wagen. De bal zeilt op heerlijke wijze binnen, waarmee Mokhtar ook nog eens zijn gram haalt op de Twente-aanhang. Want Mokhtar en de Twenste supporters, dat gaan nooit meer vrienden worden. Het lijkt lange tijd zelfs de winnende treffer te zijn. Twente mengt zich in de tweede helft wel nadrukkelijker in het duel, maar alleen Tom Boere en Fredrik Jensen stichten gevaar. PEC zet daar qua kansen weinig tegenover. Attractief is het overigens wel, maar kansrijk niet.

Mokhtar wordt echter niet het enige goudhaantje van deze avond. PEC benadrukt de fijne wedstrijd namelijk ook nog eens met een tweede doelpunt. Kingsley Ehizibue is op snelheid Dejan Trajkovski de baas, die daarop besluit de vleugelverdediger in het strafschopgebied omver te kegelen. De daaropvolgende penalty is een koud kunstje voor captain Bram van Polen, die daarmee de drie punten in veilige haven jaagt. “We wilden ze gelijk bij de strot pakken en dat is ook gelukt. We hebben FC Twente vanaf beide flanken pijn gedaan”, vindt Van ’t Schip, die duidelijk de wind in de zeilen heeft. Qua resultaten, maar ook zeker qua schouwspel. En zeven punten uit drie wedstrijden, daar is helemaal niets mis mee.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen; Saymak, Bakker, Thomas; Namli (71. Koppers), Mokhtar (87. Dekker), Parzyszek (79. Nijland)

FC Twente: Brondeel, Van der Lely, Bijen, Thesker, Trajkovski, Van der Heyden (46. Buckley-Ricketts), Holla, Jensen, Assaidi (46. Liendl), Boere, George (80. Kvasina)

Scoreverloop:
33. 1-0 Youness Mokhtar
78. 2-0 Bram van Polen (strafschop)

Gele kaarten:
Bram van Polen, Stef Nijland (PEC Zwolle), Jelle van der Heyden, Dejan Trajkovski, Stefan Thesker (FC Twente)

Scheidsrechter:
Ed Janssen

Toeschouwers:
12.800

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws