PEC Zwolle neemt afscheid van Europa

| 28-08-2014

Het is PEC Zwolle donderdagavond niet gelukt om de groepsfase van de Europa League te bereiken. De formatie van trainer Ron Jans ging op bezoek bij Sparta Praag met 3-1 onderuit en daardoor is het Europese avontuur ten einde. De eerste kansen waren nog wel voor de Zwollenaren, maar uiteindelijk maakte de thuisploeg het verschil. “Na de 3-0 is het over en dat weet je. Sparta Praag was vandaag zeker de betere”, stelt Jans voor de camera van RTL.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het waren voor PEC Zwolle tot dusver hoogtijdagen. In april van dit jaar won het de KNVB Beker, begin deze maand greep het de Johan Cruijff Schaal en uit de eerste drie competitiewedstrijden haalde het de volle negen punten. In Europees verband werd het sprookje echter niet voortgezet. Na de 1-1 van vorige week koos trainer Ron Jans voor de vaste basiself. De geschorste Joost Broerse werd daarin vervangen door Trent Sainsbury en hij zag dat PEC Zwolle furieus begon. Na vier minuten had Tomas Necid de 0-1 op zijn schoen en drie minuten later had ook Jesper Drost de score kunnen openen. Daar waar PEC de beste kansen kreeg, maakte Sparta Praag vervolgens de 1-0. Maikel van der Werff miste een bal volledig en spits Ladislav Krejci maakte dankbaar gebruik.

Nog voor de rust tilden de Tsjechen het verschil al naar twee. Op slag van rust ging het fout in de Zwolse opbouw en daar kon Sparta Praag van profiteren. Borek Dockal passeerde doelman Diederik Boer en leek daarmee de wedstrijd in het slot te gooien. PEC Zwolle kwam in het vervolg niet verder dan dreigende doelpogingen van Stef Nijland en Soufian Moro, terwijl de gastheren nog eenmaal wisten te scoren. Een hard schot van Jakub Brabec was Boer te machtig en daarmee zorgde hij voor de definitieve beslissing. Stef Nijland wist tien minuten voor tijd nog wel een penalty te benutten, maar die treffer had geen invloed meer op het uiteindelijke resultaat.

Het Europese avontuur van PEC Zwolle is door de nederlaag na twee wedstrijden tot een einde gekomen. “We waren op een aantal posities niet top en dat is wel nodig. Misschien zat er dan ook wel meer in. Maar het was echt geweldig”, zegt Jans. Aankomende zondag wacht voor de Zwolse formatie weer een competitieduel, dan gaat het op bezoek bij NAC Breda. Aanvang: 14.30 uur.

Wedstrijdstatistieken:
Sparta Praag: Bicik, Kaderabek, Brabec, Kovac, Nhamoinesu, Vacek (84. Konate), Marecek, Matejovsky, Dockal, Lafata (90. Nespor), Krejci (90. Breznanik).

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Saymak, Rienstra, Lukoki (77. Dekker), Drost, Thomas (69. Moro), Necid (50. Nijland)

Scoreverloop:
10. 1-0 Ladislav Krejci
44. 2-0 Borek Dockal
62. 3-0 Jakub Brabec
83. 3-1 Stef Nijland (strafschop)

Gele kaarten:
Marek Matejovsky, Jakub Brabec, Costa Nhamoinesu (Sparta Praag) en Trent Sainsbury (PEC Zwolle)

Toeschouwers:
16.612

Voetbal, PEC Zwolle, Europa League

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws