PEC Zwolle naar volgende ronde KNVB Beker

| 29-10-2019

PEC Zwolle heeft zich dinsdagavond ten koste van Hoek geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. De Zwollenaren hadden moeite om de koploper van de derde divisie van zich af te schudden, maar door goals van Lennart Thy (twee) en Dennis Johnsen werd het toch ‘gewoon’ 0-3.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Trainer John Stegeman koos in het verre Zeeland voor enkele andere namen. Zo maakte Thomas Lam zijn rentree in de basiself. Verder was er ook plaats voor Dean Huiberts en keerde Lennart Thy terug in het elftal. De Zwollenaren hadden het allerminst makkelijk met de amateurs van Hoek en kregen het in de eerste helft amper voor elkaar om tot kansen te komen. Thy raakte na twee minuten al wel de lat, maar daarna ebde het spektakel al snel weg. Vito van Crooij kreeg nog een kansje, Dennis Johnsen produceerde nog een aardige actie, maar bij rust was het gewoon 0-0.

Een stand waar je niet trots op hoeft te zijn, waardoor PEC in de tweede helft aan de bak moest. Dat deed het mondjesmaat, maar toch lukte het om te scoren. De Zwollenaren kregen steeds een beetje meer ruimte en Thy was de man die profiteerde. Hij werkte de 0-1 binnen en dat bleek de opmaat naar kwalificatie voor de volgende ronde. Hoek probeerde het nog wel, gooide er zelfs nog een extra spits bij, maar kreeg het niet voor elkaar om op te gaan voor de stunt van de dag. Het kreeg zelfs nog een tweede en derde treffer om de oren, want Dennis Johnsen en Lennart Thy zorgden in de slotfase voor een 0-3 eindstand.

Opstelling PEC Zwolle: Mous, Van Wermeskerken, Lachman, Lam (46. Bel Hassani), Paal, Clement, Huiberts, Nakayama, Van Crooij (73. Westerman), Thy, Johnsen

Scoreverloop:
57. 0-1 Lennart Thy
90. 0-2 Dennis Johnsen
90+2. 0-3 Lennart Thy

Voetbal, KNVB Beker, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws