PEC Zwolle na rode kaart kansloos bij PSV

| 03-02-2018

PEC Zwolle is er zaterdag niet in geslaagd om een positief resultaat te behalen bij koploper PSV. De zwaar gehavende Zwolse formatie speelde in de eerste helft niet eens onaardig, maar moest uiteindelijk toch duidelijk haar meerdere erkennen: 4-0. “Na de rode kaart weet je dat het overleven wordt”, stelt PEC-aanvoerder Dirk Marcellis bij FOX Sports.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het lijkt voor PEC Zwolle helemaal geen kansloze onderneming in Eindhoven. De Zwollenaren spelen bij vlagen best wel aardig en weten vooral de rijen gesloten te houden. Het tamme PSV krijgt het niet voor elkaar om de defensie van PEC kapot te spelen en daardoor moet Mickey van der Hart alleen optreden als Marco van Ginkel van afstand vuurt. Alles wijzigt als diezelfde Van der Hart de onverklaarbare keuze maakt om uit te komen en buiten het strafschopgebied Hirving Lozano torpedeert. Scheidsrechter Gözübüyük besluit daardoor de rode kaart te geven, waardoor PEC, net als bij AZ, haar keeper ziet afhaken.

Tot overmaat van ramp komt PEC kort voor rust ook nog op een 1-0 achterstand, als invaller Mike Hauptmeijer een hoge bal volledig verkeerd inschat. Luuk de Jong werkt de bal binnen. Na rust blijft PEC Zwolle knokken voor wat het waard is, maar het blijkt onbegonnen werk. PSV wil vanaf het eerste moment de beslissing forceren en dat lukt ook. Hauptmeijer weet eerst nog te redden op onder andere een inzet van Luuk de Jong, maar moet uiteindelijk toch capituleren. Er is geen houden aan voor PEC, dat in de tweede helft alleen maar op eigen helft staat. Het wordt ondersteboven gelopen.

Het heeft nog een sloot aan PSV-kansen tot gevolg en daardoor weten de Eindhovenaren via De Jong (twee) en Joshua Brenet nog drie keer te scoren. De nederlaag is verklaarbaar, want het aantal afwezigen is teveel van het goede, maar het baart wel zorgen. Met SC Heerenveen en FC Utrecht wachten ontmoetingen met concurrenten en het is te hopen dat de ziekenboeg dan wat leger is. Want op deze manier wordt iedere wedstrijd een lastig verhaal.

Wedstrijdstatistieken:
PSV: Zoet, Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet, Van Ginkel (70. Junior), Hendrix, Ramselaar, Lozano, Bergwijn (77. Gudmundsson), De Jong (82. Malen)

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Freire, Dekker (29. Ondaan, 43. Hauptmeijer), Bakker, Marinus (73. Menig), Namli, Mokhtar, Nijland

Scoreverloop:
45+3. 1-0 Luuk de Jong
65. 2-0 Luuk de Jong
72. 3-0 Luuk de Jong
79. 4-0 Joshua Brenet

Gele kaarten:
Marco van Ginkel (PSV), Nicolas Freire (PEC Zwolle)

Rode kaart:
Mickey van der Hart

Scheidsrechter:
Serdar Gözübüyük

Toeschouwers:
32.800

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws