PEC Zwolle moet het doen met een punt

| 27-10-2018

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Een sterke tweede helft mondde uit in de 1-1 van Mike van Duinen, waarmee de eindstand werd bereikt. “Ik ben natuurlijk niet tevreden met het resultaat”, reageert trainer John van 't Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een goed begin is het halve werk en wat dat betreft leek PEC Zwolle zich wel naar een goede uitgangspositie te voetballen. De start van de Zwollenaren was immers vlammend, met kansen voor Younes Namli en Zian Flemming. Na vijf minuten viel het spelpeil echter ver terug en bleek die uitdrukking in dit geval niet helemaal waar. Heracles begon zich steeds meer te mengen en uit een prachtige vrije trap van Brandley Kuwas werd het 0-1. De aanvaller krulde de bal op de lat en in de rebound was Adrián Dalmau er snel bij om af te werken. Helemaal terecht was het niet, maar door niet door te drukken riep PEC het wel over zichzelf af.

In het restant van de eerste helft was er nog een goede kans voor wederom Flemming, maar het bleef bij die ene Almelose goal. Na rust kwam Heracles al snel in de buurt van de tweede. Jesper Drost werd over links weggestuurd en kon vrij op Mickey van der Hart af. Hij besloot de bal breed te leggen op Kuwas, maar Thomas Lam haalde weg. PEC had daarna een optisch overwicht, alleen lukte het in die periode niet om tot echte kansen te komen. Of het moeten twee pogingen van Younes Namli zijn geweest, die eerst naast schoot en daarna in de handen van Janis Blaswich.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Die mogelijkheden bleken echter wel het startsein van een slotoffensief, waarin de eerste de beste kans werd verzilverd. Kingsley Ehizibue trok de bal vanaf rechts voor, vond Mike van Duinen en hij knalde de bal achter Blaswich: 1-1. Dat deed het vuur helemaal ontbranden en kreeg zelfs het publiek vol achter de ploeg. PEC Zwolle ging op jacht naar de zege en kwam nog dicht in de buurt ook. Via Darryl Lachman bijvoorbeeld, die de lat trof, en Thomas Lam die de bal naast kopte. Het bleef echter bij een gelijkspel en daar zal de gemiddelde Zwollenaar een gemengd gevoel aan overhouden. Op basis van de tweede helft had een driepunter ook zomaar gekund.

De reactie van middenvelder Gustavo Hamer.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lachman, Lam, Paal, Dekker (69. Bouy), Hamer, Leemans (60. Genreau), Namli, Flemming, Van Duinen

Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum, Drost, Van Nieff (72. Osman), Merkel, Kuwas (69. Duarte), Peterson, Dalmau (84. Vermeij)

Scoreverloop:
17. 0-1 Adrián Dalmau
73. 1-1 Mike van Duinen

Gele kaarten:
Rick Dekker, Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle), Tim Breukers, Maximilian Rossmann (Heracles Almelo)

Scheidsrechter:
Edwin van de Graaf

Toeschouwers:
13.523

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John van 't Schip, Gustavo Hamer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws