PEC Zwolle met moeite langs Heerenveen

| 06-02-2018

PEC Zwolle heeft dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen als winnaar afgesloten. De Zwollenaren moesten twee keer toezien hoe de gasten terugkwamen in de wedstrijd, maar toch waren drie goals voldoende voor een zege: 3-2. “De 3-1 viel op een gunstig moment. We hebben onze rug gerecht”, stelt trainer John van 't Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is de eerste helft bij vlagen een genot om PEC Zwolle te zien spelen. Door de terugkeer van zowel Mustafa Saymak als Ryan Thomas loopt het aanvallend als een tierelier en daar heeft Heerenveen in vrijwel de hele eerste helft geen antwoord op. PEC speelt een aantal goede mogelijkheden bij elkaar en bekroont een prima helft uiteindelijk met twee goals. Na dik twintig minuten maakt Wouter Marinus een echte spitsengoal en dat voor een gelegenheidsspits. De vraag is echter wie er in Zwolle nog door het leven kan gaan als gelegenheidsspits, aangezien er in de wedstrijdselectie van dinsdag al liefst vijf spelers als spits hebben geacteerd.

De tweede goal is van grote schoonheid, al mogen de credits ook voor een deel naar de Friese defensie. Youness Mokhtar brengt Younes Namli heerlijk in stelling en die kan zonder enige weerstand om doelman Martin Hansen heen: 2-0. Heerenveen komt in het eerste bedrijf niet verder dan een kans voor Pelle van Amersfoort, maar Diederik Boer staat op dat moment op zijn post. In de tweede helft komt Zwolle bij lange na niet meer tot het spel van de eerste helft. Daarbij heeft het geluk dat Heerenveen amper wat weet te creëren, mede omdat Philippe Sandler een dijk van een wedstrijd op de mat legt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Toch komen de gasten terug in de wedstrijd, als er over links een keurige aanval wordt geproduceerd. Bij de tweede paal ramt Denzel Dumfries de aansluitingstreffer binnen en dat is er eentje die je een beetje aan ziet komen. PEC Zwolle dient de tegenstander vrijwel direct van antwoord en lijkt daarmee alle spanning uit de wedstrijd te helpen. Mokhtar start een solo en uiteindelijk schuift Saymak de bal achter Hansen: 3-1. Daarmee lijkt Zwolle de buit binnen te hebben, maar daar denkt Heerenveen toch even anders over. De Friezen brengen Henk Veerman als diepe spits en zijn collega Reza Ghoochannejhad weet vervolgens te scoren.

Een spannend slot lonkt, maar Heerenveen krijgt het amper voor elkaar om een slotoffensief bij elkaar te spelen. In de extra speeltijd komen de Friezen wel steeds dichter in de buurt van Boer, maar echt gevaarlijk wordt het nooit meer. PEC Zwolle sluit zodoende een moeizame periode af met een 3-2 zege op Heerenveen, waardoor het prima zaken doet in de strijd om de play-offs.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Freire, Dekker, Thomas, Saymak (90. Bakker), Namli, Mokhtar, Marinus (74. Menig)

SC Heerenveen: Hansen, Dumfries, Høegh, Pierie, Bulthuis (60. Woudenberg), Schaars, Kobayashi (46. Thorsby), Van Amersfoort (78. Veerman), Ødegaard, Ghoochannejhad, Zeneli

Scoreverloop:
23. 1-0 Wouter Marinus
28. 2-0 Younes Namli
69. 2-1 Denzel Dumfries
73. 3-1 Mustafa Saymak
80. 3-2 Reza Ghoochannejhad

Gele kaarten:
Rick Dekker (PEC Zwolle), Dave Bulthuis, Denzel Dumfries (SC Heerenveen)

Scheidsrechter:
Pol van Boekel

Toeschouwers:
12.920

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws