PEC Zwolle met Freire naar Amsterdam

| 08-09-2017

PEC Zwolle kan zaterdag in de uitwedstrijd bij Ajax beschikken over verdediger Nicolas Freire. De 23-jarige Argentijn kwam donderdag aan in Nederland en zit zaterdag al op de bank in de Johan Cruijff Arena. Trainer John van ’t Schip kan verder beschikken over de gebruikelijke namen. “Ajax zit niet in de beste fase. Hopelijk kunnen we stunten”, vertelt middenvelder Erik Bakker.

© Annet van Raalten

Het wordt zaterdag een uiterst interessant duel. PEC Zwolle begon de competitie op prima wijze, maar speelde wel tegen ploegen die dit seizoen niet tot de top van Nederland behoren. Roda JC en Sparta bevinden zich onder de degradatiekandidaten, terwijl FC Twente voorlopig nog op nul punten staat. Het is de vraag of PEC Zwolle ook tegen een betere tegenstander haar eigen spel kan gaan spelen. “Daar ben ik ook wel benieuwd”, zegt Bakker. “Wij gaan ook zaterdag uit van eigen kracht. Het is de eerste keer dat we tegen een topclub spelen, dus we gaan zien of we dan ook mee kunnen. We spelen ons eigen spel, maar zullen ook wel eens naar achteren worden gedrukt. Dat is geen schande, maar daar moet je wel op reageren.”

Wedstrijden als Ajax-uit, daarvoor is Bakker onder andere terug naar Zwolle gekomen. De middenvelder voelt zich inmiddels alweer helemaal thuis. “Dat had ik ook wel verwacht hoor, want ik wist dat dit een hele fijne club is. Ik heb een jaartje in de Jupiler League gespeeld en dan mis je zulke wedstrijden wel. De beleving en de entourage is niet te vergelijken. Het maakt dit extra mooi”, roept Bakker, die weet dat de opponent van zaterdag niet in haar beste vorm steekt. “Dat is zo, maar het kan ook zijn dat ze morgen ineens de pannen van het dak spelen. Dat hoop ik natuurlijk niet, maar dat is wel mogelijk. Wij hebben een goede groep, zitten in een goede fase en hebben vertrouwen in een stunt. Zeker weten.”

Freire op de bank
PEC Zwolle kan zaterdag gebruik maken van nieuweling Nicolas Freire. Donderdag meldde hij zich voor het eerst op het trainingsveld en dat is voldoende om mee te gaan naar de Arena. Van ’t Schip is blij met de gedrevenheid van zijn nieuwe selectielid. “Hij wil vanmiddag extra trainen en vroeg direct waar de Engelse leraar was. Dat heb ik ook wel eens anders gezien, moet ik zeggen, dus dat is een positief signaal. Daarnaast maakt hij ook een goede indruk. Hij staat goed op zijn benen en is sterk”, zegt de coach, die in Amsterdam voor de vaste elf lijkt te kiezen. Met Bakker dus, die weer op het middenveld plaatsneemt.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen; Bakker, Saymak, Thomas; Namli, Mokhtar, Parzyszek

Voetbal, Erik Bakker, Eredivisie, PEC Zwolle, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws