PEC Zwolle met Art Langeler op Olde Zakk’n

| 28-05-2013

Naast de verschillende Zwolse amateurclubs op de 33ste editie van het Olde Zakk’n Toernooi, is ook PEC Zwolle aanstaande zaterdag vertegenwoordigd. Namen als scheidend hoofdtrainer Art Langeler, Gerard Nijkamp en Marino Promes vallen te bewonderen op de velden van CSV ’28. Ook voormalig aanvaller Ignacio Tuhuteru is van de partij. “Dit wordt voor mij de derde keer op het Olde Zakk’n Toernooi. Ik kom er graag, het is altijd een leuk weerzien met oude bekenden.”

PEC Zwolle, destijds nog FC Zwolle, won voor het laatst in 2010 het toernooi. Toen werd er nog elf tegen elf gespeeld, dit jaar gaan de teams voor het eerst de strijd aan in een vorm van zeven tegen zeven. “We moeten afwachten hoe dat uitpakt, maar ik denk wel dat die verandering voor de oudere spelers beter is. Voor hen wordt conditioneel toch wat zwaarder en hierdoor hoeven ze niet meer heel het veld over”, stelt Tuhuteru. De 39-jarige ex-aanvaller kwam naast FC Zwolle ook uit voor Ajax, RBC Roosendaal, het Chinese Dalian Wanda, Sembawang Rangers uit Singapore, SC Heerenveen, FC Groningen en Go Ahead Eagles. Op dit moment beoefent Tuhuteru de sport niet meer. “Nee, ik ben gestopt. Op zaterdag sta ik nog wel langs de kant bij mijn zoontje, hij speelt in de F van CSV ’28. Maar meer doe ik op dit moment niet.”

Toch sluit hij een terugkeer in de voetbalwereld nog niet uit. “Wellicht keer ik in de toekomst nog wel terug in de wereld van het voetbal. Trainersdiploma’s heb ik niet, het kost me teveel tijd om die te halen. Maar het trainersvak spreekt mij wel aan”, zegt de ex-aanvaller, die in twee seizoenen in Zwolse dienst tot 22 doelpunten kwam. Met mannen als Henk van Steeg en Michel van Oostrum hoopt Tuhuteru zaterdag op een mooie dag. “Van eerdere toernooien herinner ik me vooral het weerzien met oude bekenden. Dat is altijd leuk, net als dat het altijd leuk is om weer te voetballen. Hopelijk wordt het mooi weer en kunnen we de naam van PEC Zwolle hoog houden. Ondanks dat winnen niet het belangrijkste is, blijft het leuk om een resultaat neer te zetten.”

In de aanloop naar de 33ste editie van het Olde Zakk'n Toernooi interviewt Sportief Zwolle van elke deelnemende ploeg een speler of coach. Zie ook:
- Dieze West debuteert op 33ste Olde Zakk’n
- Jack Bos: ‘ZAC gaat voor de gezelligheid’
- Erik Pol voor eerste keer op Olde Zakk’n
- Luuk Drost: ‘In het veld de titel verdedigen’
- Han Stolte: ‘Olde Zakk’n is net een reünie’
- Rinny van der Meulen (51) nog altijd topfit
- Bart Ester: ‘Boys niet op oorlogssterkte’

Voetbal, Olde Zakk’n Toernooi, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws