PEC Zwolle lijdt een nederlaag bij Ajax

| 09-09-2017

PEC Zwolle heeft zaterdagavond de uitwedstrijd bij Ajax met 3-0 verloren. De Zwolse formatie liet zich in grote delen van de wedstrijd aardig zien, maar kwam een vroege treffer van Klaas-Jan Huntelaar niet meer te boven. “Fouten worden hier genadeloos afgestraft. Na de 1-0 hebben we ons goed hersteld en speelden we wel aardig”, vertelt trainer John van 't Schip na afloop.

© Annet van Raalten

Nadat Youness Mokhtar al binnen twee minuten voor het eerste Zwolse doelgevaar zorgde, waren het de Amsterdammers die op voorsprong kwamen. David Neres kon de bal klaarleggen voor Klaas-Jan Huntelaar, die met een fraaie hakbal doelman Diederik Boer passeerde. In die fase daarna hadden de Zwollenaren het knap lastig met Ajax. Kasper Dolberg, Matthijs de Ligt en Huntelaar hadden het vizier niet op scherp staan. Daardoor kon Zwolle na die moeilijke openingsfase in de wedstrijd groeien. Het leverde momenten op voor Mokhtar en Younes Namli, maar zij vonden Onana op hun weg. “Na de eerste goal, waar we er niet goed uitzagen, hebben we het heel moeilijk gehad en zijn we goed weggekomen”, stelt trainer Van 't Schip. “Toen we daar uitkwamen, zag je dat we meer in de wedstrijd kwamen en ook ons spel konden spelen.”

Direct na rust was het weer PEC Zwolle dat als eerst gevaarlijk was. Piotr Parzyszek zag zijn inzet echter over het doel van Andre Onana gaan. Daarna was het duel lange tijd in evenwicht, met kansen voor beide ploegen. Zo kopte Dirk Marcellis de bal naast en zette Hakim Ziyech doelman Boer aan het werk. Diezelfde doelman, op bezoek bij zijn oude club, stopte na ruim een uur spelen knap een strafschop van diezelfde Ziyech, maar moest in de slotfase toch nog tweemaal vissen. Eerst maakte Ziyech zijn misser goed door binnen te tikken en uiteindelijk pikte ook Huntelaar nog een extra doelpunt mee: 3-0. “We hebben getracht te spelen zoals we willen, er zat een mogelijkheid in op de gelijkmaker", concludeert Van 't Schip.

Wedstrijdstatistieken:
Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks, Van de Beek, Ziyech, Neres (62. Kluivert), Huntelaar, Dolberg (62. F. de Jong), Younes

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Bakker, Saymak (77. Israelsson), Namli, Thomas, Mokhtar (66. Ondaan), Parzyszek (66. Nijland)

Scoreverloop:
6. 1-0 Klaas-Jan Huntelaar
71. 2-0 Hakim Ziyech
88. 3-0 Klaas-Jan Huntelaar

Bijz.: 66. Hakim Ziyech mist strafschop

Gele kaarten:
Joel Veltman, Donny van de Beek (Ajax) en Erik Bakker (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Serdar Gözübüyük

Toeschouwers:
50.902

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws