PEC Zwolle legt Hamer en Flemming vast

| 02-05-2018

PEC Zwolle heeft de eerste twee nieuwe spelers voor het seizoen 2018-2019 gecontracteerd. Het gaat om Gustavo Hamer en Zian Flemming. De 20-jarige Hamer komt over van Feyenoord en de 19-jarige Flemming werd afgelopen weekend met Jong Ajax kampioen van de Jupiler League. Beide spelers tekenen in Zwolle een contract voor drie seizoenen.

© PEC Zwolle Media

Hamer is een 20-jarige middenvelder, geboren in Brazilië, die over komt van Feyenoord. Het jeugdexponent van de Rotterdamse club, waar hij al in 2014 zijn eerste profcontract tekende, is dit seizoen op huurbasis actief voor FC Dordrecht in de Jupiler League. In het shirt van Dordrecht speelde Hamer dit seizoen tot dusver 36 wedstrijden, maakte vier goals en droeg meerde malen de aanvoerdersband. “Ik ben hartstikke blij dat PEC Zwolle voor mij heeft gekozen”, zegt Gustavo Hamer. “Het spreekt voor zich dat ik nu al ontzettend veel zin heb in het nieuwe seizoen. Ik ga dan ook mijn uiterste best doen om mij voor de volle honderd procent in te zetten voor deze nieuwe club.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met de komst van Hamer. “Gustavo is een speler die wij al langere tijd in het vizier hebben. Hij past in ons plaatje van de manier van spelen zoals wij dat graag zien. Na zijn periode in de jeugd bij Feyenoord heeft hij zich dit seizoen nadrukkelijk laten zien in de Jupiler League. In Dordrecht heeft hij veel ervaring opgedaan en met die ploeg speelt hij nu in de play-offs. De logische vervolgstap voor hem is nu de eredivisie.”

Naast Gustavo Hamer draagt ook de 19-jarige Zian Flemming komend seizoen het shirt van PEC Zwolle. Flemming speelde deze jaargang reeds 25 wedstrijden voor de beloftenploeg van Ajax. Afgelopen zaterdag werd de middenvelder met zijn ploeg kampioen van de Jupiler League. Flemming maakte dit seizoen zes doelpunten voor Jong Ajax. “PEC Zwolle is voor mij een juiste stap in mijn carrière. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik bij deze mooie club, die bekend staat om verzorgd en attractief voetbal, de kans krijg mezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast is spelen in de eredivisie een prachtige uitdaging voor mij”, aldus Flemming.

Nijkamp over het aantrekken van Flemming: “Met Zian halen we een speler binnenboord die uit het juiste hout is gesneden, afkomstig uit de vruchtbare jeugdopleiding van Ajax. Een voetballer die vooropgaat in de strijd en over technische bagage beschikt. Daarnaast is hij een dynamische middenvelder, die fysiek sterk is en zich aanvallend ook laat gelden. In die hoedanigheid verwacht ik dat Zian een toegevoegde waarde voor ons is.”

Voetbal, Gerard Nijkamp, PEC Zwolle, Gustavo Hamer, Zian Flemming

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws