PEC Zwolle laat de punten aan Vitesse

| 03-12-2016

PEC Zwolle heeft zaterdag ook het uitduel bij Vitesse niet weten te winnen. De Zwollenaren stonden bij rust al met 2-0 achter en konden die schade in de tweede helft niet meer repareren. Doelman Mickey van der Hart was nog wel in de buurt van een late gelijkmaker, maar uiteindelijk ging PEC met 3-1 onderuit. “De 2-2 was niet verdiend geweest”, zegt aanvoerder Bram van Polen bij FOX Sports.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Bart Schenkeveld komt na 21 minuten ineens in kansrijke positie voor de keeper. Compleet vrijstaand kan hij een vrije trap tot doelpunt promoveren, maar zijn kopbal gaat hopeloos naast. Daarmee hebben we het eerste en laatste Zwolse wapenfeit van de eerste helft gehad. PEC speelde in Arnhem aanvallend helemaal niets bij elkaar. Er werd in de eerste helft geacteerd in een 5-3-2 systeem, maar dat bracht vooral Vitesse op het juiste pad. De Arnhemmers hadden veelal de bal en kwamen dan ook dik verdiend op een 2-0 voorsprong. Lewis Baker benutte, na een overtreding van Dirk Marcellis, een strafschop en even later was ook Yuning Zhang trefzeker. Hij zag eerst een doelpunt ten onrechte worden afgekeurd, maar was daarna wel goed voor de tweede Vitesse-goal.

In de tweede helft besloot trainer Ron Jans alles weer om te zetten en terug te vallen op de vertrouwde formatie. Nicolai Brock-Madsen kwam voor Kingsley Ehizibue, maar ook die wijziging leek geen positief gevolg te hebben. PEC mengde zich wel iets meer in de wedstrijd, alleen lukte het niet om Vitesse-goalie Eloy Room te bestoken. Totdat Schenkeveld bij een corner vogeltje vrij stond en plotseling via zijn hoofd de aansluitingstreffer maakte. Vervolgens liet Vitesse het na om de wedstrijd helemaal te beslissen en zo kreeg PEC nog een dikke kans op de gelijkmaker. Bij een late corner toog doelman Mickey van der Hart naar voren en hij schoot op de lat. In de tegenstoot maakte Nathan de 3-1 en daarmee diende hij PEC de volgende nederlaag toe.

Volgende week zaterdag ontvangt PEC Zwolle concurrent Willem II. Het duel in het MAC3PARK Stadion begint om 20.45 uur.

Wedstrijdstatistieken:
Vitesse: Room, Leerdam, Van der Werff, Kashia, Ota, Nakamba, Baker, Foor, Rashica (89. Van Bergen), Zhang, Tighadouini (74. Nathan)

PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Van Polen, Marcellis, Kvída, Brama, Warmerdam, Ehizibue (45. Brock-Madsen), Saymak (64. Mastour), Thomas, Menig

Scoreverloop:
32. 1-0 Lewis Baker (strafschop)
41. 2-0 Yuning Zhang
67. 2-1 Bart Schenkeveld
90. 3-1 Nathan

Gele kaarten:
Milot Rashica, Yuning Zhang (Vitesse), Dirk Marcellis, Josef Kvída (PEC Zwolle)

Toeschouwers:
14.173

Scheidsrechter:
Jochem Kamphuis

Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws