PEC Zwolle komt tekort in Galgenwaard

| 10-02-2018

PEC Zwolle is er zaterdag niet in geslaagd om een positief resultaat weg te halen bij FC Utrecht. Een bijzonder moeizame eerste helft leverde een 2-0 achterstand op en die tik kwamen de Zwollenaren niet meer te boven: 2-1. “Het was een zware eerste helft, waarin we niet thuisgaven”, concludeert aanvoerder Ryan Thomas na afloop bij FOX.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Saymak zei het na de afsluitende training nog zo: als PEC het alleen met voetballen dacht te redden, dan ging het niets worden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zou je denken, maar in Utrecht bleek dat toch tegen dovemansoren gezegd. PEC liet zich in de eerste helft de kaas van het brood eten, waardoor er in een tijdsbestek van vijf minuten een niet te herstellen achterstand ontstond. Eerst opende Gyrano Kerk, na een prima Utrecht-aanval, de score en in de 23ste minuut tekende Zakaria Labyad voor de 2-0. PEC zette daar zelf vrij weinig tegenover, al had Ryan Thomas de aansluitingstreffer kunnen maken. Hij combineerde fraai met Wouter Marinus, maar faalde in de afwerking.

Na rust leek PEC Zwolle zich wat beter in de wedstrijd te voetballen, maar eigenlijk was het onbegonnen werk. FC Utrecht liet PEC bij vlagen wat meer aan de bal, behield echter de controle en zorgde vooral dat gevaar uitbleef. De Zwolse formatie had alleen via Younes Namli nog even zicht op een treffer, maar hij kon doelman David Jensen niet verschalken. Utrecht zette daar nog een aantal aardige mogelijkheden tegenover en vooral Mateusz Klich had een grote kans. Hij vond Diederik Boer op zijn weg, die daarna meermaals redde en de schade beperkt hield.

Uiteindelijk maakte PEC diep in blessuretijd nog de aansluitingstreffer. Mustafa Saymak maakte vanaf de strafschopstip de 2-1, maar die goal viel veel te laat om nog ergens aanspraak op te maken. PEC werd niet volledig afgeschminkt in Utrecht, maar desondanks was het een kansloze onderneming.

Wedstrijdstatistieken:
FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Leeuwin, Janssen, Van der Maarel, Klich (74. Troupée), Strieder, Van de Streek, Ayoub, Kerk, Labyad (85. Görtler)

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Freire, Dekker (80. Parzyszek), Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar (84. Ondaan), Marinus (63. Menig)

Scoreverloop:
17. 1-0 Gyrano Kerk
23. 2-0 Zakaria Labyad
90+3. 2-1 Mustafa Saymak (strafschop)

Gele kaarten:
Rico Strieder, Zakaria Labyad (FC Utrecht), Wouter Marinus, Younes Namli (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Reinold Wiedemeijer

Toeschouwers:
17.301

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws