PEC Zwolle komt ook bij Heracles tot een zege

| 3 Maanden geleden.

PEC Zwolle heeft zaterdag de stijgende lijn voortgezet met een 0-2 zege bij Heracles Almelo. De Zwollenaren kwamen voor rust op voorsprong door een goal van Mike van Duinen, waarna Lennart Thy in de tweede helft de wedstrijd besliste. Zodoende won PEC voor het eerst dit seizoen twee keer achter elkaar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Trainer Jaap Stam koos in Almelo voor vrijwel dezelfde basisploeg als tegen Feyenoord, al moest Ruben Ligeon zijn plaats wel afstaan aan de teruggekeerde Kingsley Ehizibue. Stam liet daarnaast Sepp van den Berg buiten de selectie, omdat hij vindt dat de jongeling er wat meer voor moet doen. In het Polman Stadion kwam PEC Zwolle prima voor de dag en zeker in het eerste half uur domineerde het de wedstrijd. Heracles kwam via Mohammed Osman tot een goede schietkans, maar lange tijd was dat het enige wapenfeit. PEC zette daar veel balbezit tegenover en kwam via Mike van Duinen op voorsprong. Uit een corner kreeg hij de bal voor zijn voeten en schoot hard raak.

Voor rust kregen beide ploegen nog een kans. Eerst leverde Younes Namli, na een combinatie met Vito van Crooij, een goed schot af en tien minuten later was er aan de andere kant gevaar. Ouasim Bouy werkte een bal op zijn eigen paal, waarna Mickey van der Hart, Bram van Polen en opnieuw Bouy de baas waren in een scrimmage. Heracles drong in die fase steeds meer aan en na de rust golfde het spel daardoor op en neer. De thuisploeg bleef op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg een tweede tegengoal te verwerken. Lennart Thy was het eindstation van een keurige uitval en tikte met de punt van zijn schoen de bal binnen. Een spitsengoal in optima forma.

Toch legde Heracles zich niet neer bij een nederlaag en kort na de 0-2 volgde de ultieme mogelijkheid op aansluiting. Kingsley Ehizibue legde Ádrian Dalmay neer en daarop volgde een strafschop, maar die werd gekeerd door de opnieuw sterk keepende Van der Hart. Het had de Zwollenaren nog een lastig laatste half uur kunnen bezorgen, maar de moeilijkheden bleven weg. PEC speelde niet groots, liet bij vlagen wel een aardig positiespel zien en is daardoor bezig aan een bijzondere wederopstanding. Er is nog geen afscheid genomen van de degradatiezone, maar stiekem doemt de aansluiting met het linkerrijtje alweer op. Zo snel kan het gaan.

Wedstrijdstatistieken:
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Rossmann, Van den Buijs (81. Dos Santos), Czyborra, Osman, Duarte (46. Drost), Merkel (65. Konings), Kuwas, Dalmau, Peterson

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal, Bouy (58. Leemans), Clement, Namli, Van Crooij (58. Elbers), Thy (90+1. Flemming), Van Duinen

Scoreverloop:
16. 0-1 Mike van Duinen
55. 0-2 Lennart Thy

Bijz.: 61. Kristoffer Peterson (Heracles Almelo) mist strafschop

Gele kaarten:
Ouasim Bouy, Pelle Clement, Stanley Elbers (PEC Zwolle), Alexander Merkel, Jesper Drost, Maximilian Rossmann (Heracles Almelo)

Scheidsrechter:
Allard Lindhout

Toeschouwers:
10.667

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws