PEC Zwolle komt niet voorbij VVV-Venlo

| 04-03-2018

PEC Zwolle is er zondag niet in geslaagd om af te rekenen met middenmoter VVV-Venlo. De Zwollenaren maakten via Mustafa Saymak een achterstand ongedaan, maar moesten na negentig minuten genoegen nemen met slechts een gelijkspel: 1-1. “We hadden gehoopt op drie punten, maar het was een frustrerende middag”, reageert trainer John van ’t Schip na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De wijziging die trainer John van ’t Schip doorvoert zegt genoeg over wat de toeschouwers kunnen verwachten. De coach beslist om Rick Dekker als centrale verdediger op te stellen, waarschijnlijk alleen omdat een pure verdediger als Nicolás Freire niet nodig is. Het blijkt in de eerste helft waarheid, want VVV komt niet verder dan het wegrossen van de bal. PEC heeft daardoor het merendeel van het balbezit, maar het heeft moeite om een gat in de Venlose muur te slaan. Alleen Younes Namli komt er echt langs, maar zijn effectiviteit laat te wensen over. Na 22 minuten krijgt hij de grootste kans, als hij op schitterende wijze langs een gros VVV’ers sluipt. Het afronden is, zoals vaker bij de buitenspeler, ondermaats.

Na rust meldt VVV zich ineens in de wedstrijd. De eerste mogelijkheid is nog voor Piotr Parzyszek, maar daarna mengen de gasten zich steeds meer in het duel. Het heeft na een uur een grote kans tot gevolg. Johnatan Opoku kopt op de lat en even later is het raak. Vito van Crooij, een absolute specialist op het gebied van vrije trappen, legt vanaf ruim twintig meter aan en schiet de bal fraai achter Diederik Boer. Een flinke tik, maar wel eentje die PEC razendsnel te boven komt. De Zwollenaren lijken wakker en via Mustafa Saymak wordt het gelijk. Youness Mokhtar geeft de bal voor en bij de tweede paal kopt de middenvelder vogeltje vrij binnen: 1-1.

De wedstrijd lijkt daarna een winnaar te krijgen, vooral omdat PEC jaagt op de voorsprong. Mokhtar is daar een kwartier voor tijd dichtbij, als hij een bal naar de bovenhoek krult. VVV-keeper Lars Unnerstall weet echter te redden en daarna gaat ook een schot van Philippe Sandler niet binnen. Het zijn de laatste wapenfeiten van de wedstrijd, waarin PEC Zwolle sporadisch weer het spel van voor de winterstop liet zien. Het was echter niet genoeg voor een driepunter, waardoor de strijd om een plaats in de play-offs nog spannender wordt. Volgende week wacht Groningen.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Dekker, Sandler, Van Polen, Bakker, Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar (90. Ondaan), Parzyszek (84. Menig)

VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes, Roseler, Post, Janssen, Leemans (81. Janse), Van Crooij, Opoku, Thy, Castelen (90+1. Labylle)

Scoreverloop:
68. 0-1 Vito van Crooij
73. 1-1 Mustafa Saymak

Gele kaarten:
Kingsley Ehizibue, Rick Dekker, Youness Mokhtar (PEC Zwolle), Jerold Promes, Danny Post, Moreno Rutten, Vito van Crooij (VVV-Venlo)

Scheidsrechter:
Jeroen Manschot

Toeschouwers:
12.985

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws