PEC Zwolle komt niet voorbij 1.FC Nürnberg

| 07-01-2019

PEC Zwolle heeft maandag een oefenwedstrijd tegen 1.FC Nürnberg met 1-1 gelijkgespeeld. De hekkensluiter van de Duitse Bundesliga kwam in de eerste helft op voorsprong en in de tweede helft zorgde Zian Flemming voor een 1-1 eindstand.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Trainer Jaap Stam stond voor het eerst als eindverantwoordelijke langs het veld en koos direct voor twee nieuwelingen. Voor Pelle Clement was er een plekje op het middelveld ingeruimd, terwijl ook Lennart Thy mocht starten. Om de deal definitief af te ronden is er nog groen licht van de Turkse voetbalbond nodig, maar dat weerhield Stam er niet van om de spits alvast op te stellen. De puntspeler kwam echter maar mondjesmaat in het stuk voor, met name omdat de Duitse opponent de bal kreeg. Daar deed het weinig mee, al stond er na 45 minuten wel een doelpunt op het bord. Een mislukt schot kwam voor de voeten van Törles Knöl en hij werkte de bal achter keeper Mickey van der Hart.

Na de rust verschenen er aan beide kanten elf nieuwe namen aan de aftrap, waaronder ook de jonge Zwollenaar Eliano Reijnders. PEC bediende de tegenstander al snel na rust van een antwoord. Zian Flemming kreeg op een meter of twintig de bal en schoot loepzuiver de 1-1 binnen, waarna de Zwollenaren ook nog een aardige kans kregen op de zege. Stanley Elbers werd kort voor het doel gevonden, maar een halve omhaal ging naast het doel. Nürnberg zette daar een aardige kopkans tegenover en zag ook dat Virgil Misidjan dichtbij een treffer kwam, maar het bleef bij een 1-1 gelijkspel.

PEC Zwolle keert woensdag terug in Nederland, waarna het vrijdag in Duitsland nog aantreedt tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Dat oefenduel begint om 14.00 uur.

Opstelling:
PEC Zwolle eerste helft: Van der Hart, Ligeon, Lam, Van Polen, Paal, Dekker, Namli, Clement, Van Crooij, Thy, Van Duinen

PEC Zwolle tweede helft: Bouzanis, Hamer, Lachman, Van den Berg, Ehizibue, Bouy, Leemans, Reijnders, Genreau, Elbers, Flemming

Scoreverloop:
27. 0-1 Törles Knöl
51. 1-1 Zian Flemming

Voetbal, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws