PEC Zwolle knokt zich naar zege in Tilburg

| 16-12-2017

PEC Zwolle heeft zaterdag op de valreep drie punten overgehouden aan het uitduel met Willem II. Na een dik half uur keken de Zwollenaren tegen een 2-0 achterstand aan, maar uiteindelijk lukte het om toch nog met 2-3 te winnen. Mustafa Saymak werd vier minuten voor tijd de matchwinner. “Het was heel slecht van ons, we hadden geen grip op Willem II. In de tweede helft hebben we het omgezet”, vertelt captain Bram van Polen bij FOX Sports.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Willem II-uit, dat is voor PEC Zwolle nooit een makkelijke wedstrijd. Zo ook zaterdagavond, als de Zwollenaren op bezoek gaan in Tilburg. De openingsfase kent kansen over en weer, maar beetje bij beetje neemt Willem II de regie in handen. Het heeft, na matig wegwerken van Erik Bakker, de 1-0 van Frans Sol tot gevolg en daarna krijgt de thuisploeg kansen op meer. Diezelfde Sol vuurt een keer richting goal en na dik een half uur is het weer raak als Ben Rienstra goed bij de les is. Hij reageert snel op een afgeslagen bal en in de rebound werkt de oud-middenvelder van PEC Zwolle de 2-0 binnen.

Daarmee lijkt Zwolle een verloren wedstrijd te spelen, ook omdat het zelf helemaal niet in de wedstrijd zit. Het is bijna onherkenbaar, want er lukt aanvallend maar weinig. Totdat Konstantinos Tsimikas een overtreding maakt op Kingsley Ehizibue en scheidsrechter Reinold Wiedemeijer een penalty geeft. Wiedemeijer vergeet daarbij wel om Tsimikas zijn tweede gele kaart te geven, maar belangrijker is dat PEC de aansluiting vindt. Specialist Erik Bakker doet wat Bram van Polen dinsdag niet deed en brengt zijn ploeg daarmee weer in de race voor een positief resultaat. “Bakker schiet hem goed in. Hij laat zien hoe dat wel moet”, lacht Van Polen.

Na de rust komt PEC Zwolle helemaal terug in de wedstrijd. Willem II blijft kansen creëren, maar het is Zwolle dat toeslaat. Bakker vindt Mustafa Saymak, die draait heerlijk weg bij zijn tegenstander en heeft de hoek voor het uitkiezen: 2-2. Een ferme tik in het gezicht van Willem II, maar dat toont vrijwel direct herstel. De Tilburgers krijgen geen hele grote kansen, maar ogen ook weer niet terneergeslagen. Eigenlijk zijn beide partijen gewoon in evenwicht, alleen is de eindstand uiteindelijk niet in evenwicht. De slotfase kent weinig kansen, maar eentje is voldoende. Younes Namli zet een actie in, zijn schot wordt gepakt door Mattijs Branderhorst, maar in de rebound tikt Mustafa Saymak de 2-3 binnen. Het levert de volle buit op en weer een feestje in Zwolle. Het gaat maar door.

Wedstrijdstatistieken:
Willem II: Branderhorst, Lewis, Lachman, Heerkens, Tsimikas (87. Croux), Haye (75. El Hankouri), Chirivella (89. Lieftink), Azzaoui, Rienstra, Ogbeche, Sol

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue (83. Woudstra), Marcellis, Dekker, Van Polen, Bakker, Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar (89. Marinus), Ondaan (75. Parzyszek)

Scoreverloop:
10. 1-0 Frans Sol
36. 2-0 Ben Rienstra
40. 2-1 Erik Bakker (strafschop)
59. 2-2 Mustafa Saymak
85. 2-3 Mustafa Saymak

Gele kaarten:
Konstantinos Tsimikas, Mattijs Branderhorst, Ismail Azzaoui (Willem II), Dirk Marcellis, Youness Mokhtar (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Reinold Wiedemeijer

Toeschouwers:
12.900

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws