PEC Zwolle incasseert verliespartij tegen Ajax

| 18-02-2018

PEC Zwolle heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Ajax met 0-1 verloren. De Zwolse ploeg moest over het hele duel haar meerdere erkennen in de nummer twee en uiteindelijk bracht een treffer van Klaas-Jan Huntelaar de beslissing. “We hebben, vooral in de tweede helft, teveel achter de bal aan gelopen. Ajax heeft ons in leven gehouden”, concludeert trainer John van ’t Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er is één moment waarop PEC Zwolle zondag heel even lijkt te geloven dat er iets te halen valt. Het is zo na een minuut of dertig, als Mustafa Saymak een goede kopkans krijgt. Die gaat mis en daarna is het voornamelijk Ajax. De Amsterdammers kunnen in Zwolle de achterstand op PSV terugbrengen tot vijf punten en dat lijken ze maar wat te beseffen. Het aantal kansen is nog net op twee handen te tellen en het moge een wonder heten dat de wedstrijd nog voor de rust niet is beslist. Vooral Justin Kluivert krijgt dikke kansen, maar Diederik Boer is een sta-in-de-weg. Ajax zwijnt in de eerste helft vooral als Klaas-Jan Huntelaar de arm tegen het hoofd van Van Polen zwiept. Rood was op zijn plaats geweest.

Na de rust blijft het spelbeeld hetzelfde. PEC komt niet verder dan verdedigen, terwijl Ajax jaagt op de openingstreffer. Die komt er ook, als negen minuten na de rust Huntelaar wordt vrijgespeeld. Hij schuift de bal koelbloedig in de lange hoek en daardoor moet PEC uit haar schulp kruipen. Dat lukt amper, vooral omdat Ajax niets aan het toeval overlaat. Toch blijft het spannend, omdat de gasten het niet voor elkaar krijgen om een tweede te maken. Zo raakt Kluivert de lat en lukt het ook Donny van de Beek niet om de wedstrijd op slot te gooien.

Er blijft daardoor hoop in Zwolse harten, maar eigenlijk is het dan al duidelijk dat dit niet de dag is voor een stunt. Een echte kans op de gelijkmaker komt er niet meer en zo blijft het bij 0-1. Een eindstand waar PEC Zwolle eigenlijk wel blij mee mag zijn, want de Amsterdammers missen, ook in de slotfase, een overvloed aan kansen. Het was een verloren middag. “Als het 0-1 blijft, weet je dat er uit een onverwachte situatie een goal kan vallen. Op het laatst hadden we nog wat halve kansjes, met een schot van Ondaan. Maar dat was teveel van het goede geweest. Complimenten voor Ajax, ze hebben verdiend gewonnen”, aldus Van ’t Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis (46. Freire), Sandler, Van Polen, Dekker (73. Ondaan), Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar, Marinus (62. Menig)

Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, F. De Jong, Tagliafico, Van de Beek, Schöne (46. Eiting), Ziyech, Neres (90+1. S. De Jong), Kluivert, Huntelaar

Scoreverloop:
54. 0-1 Klaas-Jan Huntelaar

Gele kaarten:
Nico Tagliafico (Ajax), Phillipe Sandler (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Kevin Blom

Toeschouwers:
13.250

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws