PEC Zwolle incasseert nederlaag in Tilburg

| 12-03-2017

PEC Zwolle heeft zondagmiddag het uitduel bij Willem II verloren. De Zwollenaren speelden in het eerste uur zeer pover, waardoor in het laatste half uur een 1-0 achterstand moest worden gerepareerd. Ondanks een aantal prima mogelijkheden lukte dat niet en uiteindelijk besliste invaller Thom Haye de wedstrijd helemaal: 2-0. "Er was geen scherpte, concentratie en gretigheid", vond trainer Ron Jans na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het zijn twee werelden van verschil: de thuiswedstrijd tegen Vitesse die met 3-1 wordt gewonnen en het daaropvolgende duel, uit bij Willem II. Kwamen de Zwollenaren tegen Vitesse nog prima voor de dag, was daar in Tilburg weinig van over. De thuisploeg overrompelde PEC vanaf het begin en had alleen in Mickey van der Hart een sta-in-de-weg. De goalie hield zijn doel in eerste instantie op knappe wijze schoon, maar moest uiteindelijk toch capituleren. Erik Falkenburg was in tweede instantie goed voor de openingstreffer en dat was terecht ook. De matige eerste helft gaf ook trainer Ron Jans weinig voldoening. Vijf minuten voor rust greep hij in en wisselde Kingsley Ehizibue en Mustafa Saymak voor Ted van de Pavert en Youness Mokhtar.

De wisselingen hadden in eerste instantie maar weinig effect. De tweede helft begon op identieke wijze, met een sterk Willem II en een zwalkend PEC. Kort na rust mochten de Zwollenaren niet klagen toen Django Warmerdam een overtreding beging, waar scheidsrechter Bjorn Kuipers geen penalty in zag. Na een uur spelen kwam PEC toch in de wedstrijd en kreeg het zelfs kansen. Nicolai Brock-Madsen had de primeur, maar hij hielp die eerste mogelijkheid om zeep. Dat gold vervolgens ook voor Danny Holla, die een dikke kopkans naar de vernieling hielp en ook Mokhtar kon niet scoren. De kansen bleven wel komen, onder andere voor Ryan Thomas. De middenvelder kon vanaf randje zestien de bal richting Kostas Lamprou vuren, maar zijn inzet was slapjes.

Zo lukte het maar niet om te scoren en dat bleef zo tot einde wedstrijd. PEC werd gevaarlijker en gevaarlijker, kroonde zich tot de baas, maar het was uiteindelijk Willem II-invaller Thom Haye die de wedstrijd besliste. Hij werd in de omschakeling keurig gelanceerd en rondde heel beheerst af: 2-0. Volgende week zondag speelt PEC Zwolle de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles. De aftrap in Deventer is om 14.30 uur.

Wedstrijdstatistieken:
Willem II: Lamprou, Joppen (67. Haye), Lachman, Peters, Tshimanga, Ojo, Kali, Falkenburg, Croux (81. Lieftink), Oulare (73. Sol), Koppers

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Bouy, Warmerdam, Holla, Saymak (40. Van de Pavert), Thomas, Menig (67. Achahbar), Ehizibue (40. Mokhtar), Brock-Madsen

Scoreverloop:
24. 1-0 Erik Falkenburg
90. 2-0 Thom Haye

Gele kaarten:
Nicolai Brock-Madsen, Django Warmerdam (PEC Zwolle), Dico Koppers (Willem II)

Scheidsrechter:
Bjorn Kuipers

Toeschouwers:
13.500

Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws