PEC Zwolle in slotfase voorbij Go Ahead

| 19-03-2017

PEC Zwolle heeft zondagmiddag de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles naar zich toegetrokken. Zeker in de tweede helft hadden de Zwollenaren de betere kansen en uiteindelijk zorgden Django Warmerdam en Bram van Polen voor een uitvak in extase: 1-3. “Ik wilde hier heel graag een keer winnen. Wij zijn hartstikke tevreden”, zegt trainer Ron Jans na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De eerste vijf minuten beloven een IJsselderby om nooit meer te vergeten. De eerste echte Go Ahead Eagles-aanval wordt door Pedro Chirivella gepromoveerd tot doelpunt en vrijwel direct is het aan de andere kant ook raak. Queensy Menig omspeelt handig doelman Theo Zwarthoed en brengt na vijf minuten de stand al op 1-1. Zo spectaculair als de openingsfase is, zo vlak is het restant van de eerste helft. Kansen zijn er haast niet, of het moet de kopbal van Youness Mokhtar zijn. Hij wordt heerlijk bediend door aanvoerder Bram van Polen, maar kopt net over. Het is vrijwel het enige hoogtepunt na de twee goals, want beide ploegen maken er nou niet bepaald een feestje van. “Ik vond ons optisch beter, maar we kregen nog geen hele grote kansen”, vindt Jans.

Na de rust golft het spel iets meer van kant naar kant en kan het publiek zowaar een paar keer opveren. Vooral het volle uitvak denkt een paar keer aan een goal, want de echte kansen zijn voor PEC. De sta-in-de-weg heet echter Theo Zwarthoed, hij houdt de Zwollenaren van een voorsprong af. Mokhtar, Thomas, Menig en Saymak, allemaal kunnen ze scoren, maar het is de Go Ahead-goalie die dat tegenhoudt. Toch lukt het PEC uiteindelijk om met de overwinning aan de haal te gaan. Terwijl het halve stadion kijkt naar schermutselingen rond het uitvak, wordt Django Warmerdam op pad gestuurd. Hij komt over links door en verschalkt Zwarthoed met een bal in de verre hoek. Even daarna krijgt de Zwolse formatie ook nog een penalty en dat is een koud kunstje voor Bram van Polen. De captain zet heel Zwolle in vuur en vlam: 1-3.

Wedstrijdstatistieken:
Go Ahead Eagles: Zwarthoed, Fischer, Schenk, Duits, Crowley, Locigno, Hendriks, Manu (79. De Kogel), Chirivella, Groenbast (85. Marengo), Antonia (45. Maatsen)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis (90. Sandler), Bouy, Warmerdam, Holla, Saymak (90. Achahbar), Thomas, Menig (82. Ehizibue), Mokhtar, Brock-Madsen

Scoreverloop:
3. 1-0 Pedro Chirivella
5. 1-1 Queensy Menig
83. 1-2 Django Warmerdam
88. 1-3 Bram van Polen (strafschop)

Gele kaarten:
Youness Mokhtar, Dirk Marcellis, Queensy Menig (PEC Zwolle) en Pedro Chirivella (Go Ahead Eagles)

Scheidsrechter:
Danny Makkelie

Toeschouwers:
9.752

Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws