PEC Zwolle in slotfase onderuit tegen PSV

| 2 Maanden geleden.

PEC Zwolle heeft zaterdagavond op uiterst zure wijze verloren van PSV. De landskampioen leek lange tijd genoegen te moeten nemen met een 1-1 gelijkspel, maar diep in blessuretijd zorgde Luuk de Jong voor de beslissing: 1-2. “Heel frustrerend natuurlijk. Ik heb mijn ploeg wel een groot compliment gemaakt”, zegt PEC-trainer John van 't Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Vervelender ga je het niet krijgen en dat begint eigenlijk al na één minuut. Het is direct na de aftrap als PEC Zwolle ten aanval trekt en ook nog eens optimaal gebruik maakt van de ruimte. Mike van Duinen gaat op keeper Zoet af, omspeelt hem, maar wordt neergelegd: penalty. Van Duinen staat opnieuw achter de bal en schiet ditmaal in de linkerhoek. Zoet gaat naar dezelfde hoek en pakt ‘m… Nou niet iets wat een positief effect kan hebben op een ploeg met een broos vertrouwen. Ook PEC lijkt daardoor even terneergeslagen, want PSV is daarna heer en meester en creëert een aantal dikke kansen. Dumfries schiet van korte afstand over, Lozano treft de lat en uiteindelijk maakt Luuk de Jong het verschil. Hij troeft Sepp van den Berg af en kopt raak: 0-1.

Het lijkt opnieuw een vervelende avond te worden voor het Zwolse publiek, totdat de tweede helft aanbreekt. Wat er in de thee zat, moge Joost weten, maar PEC gaat ineens als de brandweer. Het vuur is terug in de ploeg, er wordt lef getoond en wat dat betreft presenteert Vito van Crooij zich eindelijk op de juiste wijze. Hij mag doen en laten wat hij wil en van grote afstand schiet hij heerlijk de 1-1 binnen. Of dat voldoende is? Zeker niet. Het is Younes Namli die met een prachtig schot de lat treft, na een aanval waar een groot vertrouwen uit spreekt. Lichte voetbeweging, combinatie, actie en een goed schot. Alweer zo’n teken van leven.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het blijft de hele tweede helft wachten op een volgend PEC-doelpunt, want PSV komt nog amper op de Zwolse helft. Net als vorig jaar, toen PEC ook al zo goed speelde tegen de landskampioen. Destijds kreeg het in de blessuretijd een draai om de oren en dat verhaal krijgt op deze zaterdagavond een herhaling. Waar Zwolle 45 minuten lang de landskampioen bij de keel heeft, heeft diezelfde landskampioen aan één moment genoeg om toch weer te winnen. Luuk de Jong krijgt kort voor het doel alle ruime en werkt de bal achter Mickey van der Hart: 1-2 en Zwolle wederom met lege handen.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Van den Berg, Lachman, Van Polen (52. Paal), Dekker (81. Hamer), Leemans, Genreau (65. Flemming), Namli, Van Crooij, Van Duinen

PSV: Zoet, Dumfries (75. Teze), Schwaab, Viergever, Angeliño, Rigo (81. Malen), Hendrix, Pereiro (65. Mauro Junior), Lozano, Bergwijn, De Jong

Scoreverloop:
41. 0-1 Luuk de Jong
48. 1-1 Vito van Crooij
90+3. 1-2 Luuk de Jong

Bijz. 2. Mike van Duinen (PEC Zwolle) mist strafschop

Gele kaarten:
Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle), Denzel Dumfries (PSV)

Scheidsrechter:
Björn Kuipers

Toeschouwers:
13.255

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws