PEC Zwolle-icoon Dries Jans overleden

| 24-11-2017

Oud PEC Zwolle-speler Dries Jans is vrijdag op 90-jarige leeftijd overleden. De Zwollenaar speelde tussen 1945 en 1960 in het eerste elftal van PEC Zwolle, waarvoor hij in 1955 debuteerde in het betaalde voetbal. Jans maakt in dat jaar het eerste doelpunt voor de club. Als vader van maakte hij de laatste jaren het succes van zijn zoon Ron van dichtbij mee.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In 1945 komt Hagenees Dries Jans vanuit zijn stad naar Zwolle. De linksbuiten staat binnen enkele maanden in de basis van PEC Zwolle en is twee jaar lang een plaag voor iedere rechtsback die hij tegenkomt. Ook na zijn actieve loopbaan blijft Jans betrokken bij de club. “In de tijden dat zoon Ron hier als voetballer en trainer actief was, maar ook zeker in de periode daartussenin en daarna was Dries een graag geziene gast in het stadion”, schrijft PEC Zwolle op haar website. “Het medeleven van iedereen bij PEC Zwolle gaat uit naar de familie, de geliefden en kennissen van Dries. Wij wensen hen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.”

Ter nagedachtenis aan Dries Jans speelt PEC Zwolle volgende week vrijdag tegen FC Utrecht met rouwbanden. Daarnaast wordt er voor de aftrap een minuut stilte in acht genomen.

Voetbal, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws