PEC Zwolle huurt Kenneth Paal van PSV

| 07-06-2018

PEC Zwolle heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Kenneth Paal. Met PSV is overeenstemming bereikt over de huur van de 20-jarige verdediger en tevens heeft PEC een optie tot koop bedongen. “Ik heb aan de eredivisie mogen ruiken bij PSV en ben blij dat ik me in Zwolle verder mag ontwikkelen”, reageert Paal.

© Photo-Prestige

De linker vleugelverdediger maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van PSV en kwam tot zes optredens. Vijf keer speelde hij in de eredivisie, één keer maakte hij zijn opwachting in het bekertoernooi. Daarnaast speelde hij elf wedstrijden voor Jong PSV, uitkomend in de Jupiler League. “Op mijn leeftijd is het goed dat ik wekelijks minuten maak op een hoog niveau. Ik ga dan ook mijn stinkende best doen om dit bij PEC Zwolle te bewerkstelligen. De zomerstop is pas net begonnen, maar ik kijk er nu al naar uit om mijn teamgenoten, de supporters en iedereen binnen de club te begroeten. In het nieuwe seizoen wil ik gaan vlammen”, zegt Paal.

Technisch directeur Gerard Nijkamp rept over een directe versterking voor de positie op linksachter. “Het afgelopen seizoen, maar ook daarvoor, hebben wij hem veelvuldig in actie gezien. Van origine is deze speler een middenvelder die is omgeturnd tot linksback. Bij PEC Zwolle krijgt Kenneth de kans om op het hoogste niveau meer speelminuten te maken en te laten zien wat hij nog meer in zijn mars heeft. Bovendien hebben wij in het contract opgenomen dat bij goed functioneren er een optie tot koop kan worden gelicht.”

Voetbal, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle, Kenneth Paal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws