PEC Zwolle hoeft niet trots te zijn op zege

| 26-09-2018

PEC Zwolle heeft woensdagavond de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Zwolse formatie won op bezoek bij hoofdklasser Staphorst met 0-1, maar liet daar geen moment zien een eredivisionist te zijn. In de eerste helft waren de beste kansen zelfs voor de thuisploeg.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Dat PEC niet overloopt van vertrouwen, is inmiddels al wel een gegeven. Dat PEC Zwolle nog zoekende is, weten we ook. Het neemt niet weg dat de Zwollenaren, die in Staphorst niemand spaarden, belabberd voor de dag kwamen. Zeker in de eerste helft waren de grootste kansen voor hoofdklasser Staphorst. PEC opende op gelukkige wijze de score via Vito van Crooij en had veel balbezit, maar de thuisploeg profiteerde een paar keer bijna van Zwolse wanorde. Mike Reuvers en Ferdi ter Avest hadden keeper Mickey van der Hart maar zo kunnen verslaan, ware het niet dat de doelman opnieuw prima keepte.

Het kwam eigenlijk geen moment goed met Zwolle, dat toch had gehoopt wat vertrouwen te tanken richting AZ. Na rust rook Staphorst bloed en raakte via Ter Avest zelfs de paal, waardoor Het Noorderslag begon te geloven in een bekerstunt. PEC hield ondertussen vooral problemen met zichzelf, al waren er gedurende de tweede helft wel kansen om de pot te beslissen. Van Crooij en Van Duinen kregen daar prima mogelijkheden voor, maar Staphorst bleef in de wedstrijd. Even dachten alle supporters zelfs dat de gelijkmaker viel, alleen plofte een vrije trap van Rémon Kroes net naast. Een verlenging kwam er niet.

In de koker voor de volgende ronde, dat blijft het belangrijkste, maar het was geen avond waar de gemiddelde Zwollenaar trots op moet zijn. Het werd eens te meer duidelijk dat PEC nog een lange weg te gaan heeft, terwijl het applaus voor deze avond naar Staphorst moet gaan. Een hartstochtelijke prestatie, waarvoor een beloning op zijn plaats was geweest.

Opstellingen:
Staphorst: Holleboom, Gerlofs, Koster, Veldmate, Crediet, Kroes, Van ’t Ende, Mijnheer (85. Luchtenberg), Reuvers, Ter Avest (77. Schra), Brakke

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue (46. Paal), Lachman, Lam (46. Scamacca) , Van Polen, Dekker, Leemans, Flemming (61. Genreau), Namli, Van Duinen, Van Crooij

Scoreverloop:
8. 0-1 Vito van Crooij

Gele kaarten:
Mike van Duinen (PEC Zwolle), Martin van ‘t Ende (Staphorst)

Scheidsrechter:
Bas Nijhuis

Toeschouwers:
3.500

Voetbal, KNVB Beker, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws