PEC Zwolle hervat met minimale overwinning

| 20-01-2018

PEC Zwolle heeft zaterdag de competitie hervat met een minimale zege op NAC Breda. In het MAC3Park Stadion was een vroege treffer van Youness Mokhtar voldoende om drie punten bij te schrijven: 1-0. “Op de overwinning valt weinig af te dingen, al had het allemaal wel in een hoger tempo gekund”, vindt PEC-trainer John van ’t Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In alles leek PEC Zwolle zaterdagavond fantastisch uit de winterstop te komen. De Zwollenaren vonden binnen twee minuten al het net, toen Youness Mokhtar van grote afstand besloot uit te halen. Het schot was keeper Mark Birighitti te machtig, waarbij de goalie niet vrijuit ging. In het verloop was diezelfde goalie verantwoordelijk voor het meeste gevaar, terwijl PEC de wedstrijd controleerde. Schoten van afstand waren lang niet altijd gemakkelijk een prooi voor de doelman, laat staan hoge ballen in zijn strafschopgebied. PEC kon er uiteindelijk geen gebruik van maken, terwijl NAC via Thierry Ambrose dichtbij de gelijkmaker was. De lob van de spits was echter te kort om Diederik Boer te verslaan.

De tweede helft kende eenzelfde spelbeeld, waarin PEC Zwolle een groot deel van het percentage balbezit bij elkaar speelde. Het was echter niet genoeg om snel het vuur uit de wedstrijd te krijgen, vooral omdat het maar niet lukte om een hoog niveau te halen en de spaarzame kansen af te maken. NAC zag een gevaarlijk schot van Mounir El Allouchi gekeerd worden door Diederik Boer en aasde daarna op een punt. Dat gelijkspel kwam er niet, vooral omdat het aan Bredase kant bleef bij azen. Zo speelde PEC geen grootse partij, maar kwam het eigenlijk ook nooit echt in de problemen. Genoeg voor drie punten en daarmee vindt PEC Zwolle de aansluiting met nummer drie AZ. En dat is wat telt.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Dekker, Thomas, Saymak (90+1. Bakker), Namli (90. Marinus), Mokhtar, Ondaan (78. Nijland)

NAC Breda: Birighitti, Sporkslede, Meijers, Mari, Angelino, Manu Garcia, Nijholt (75. Mets), Vloet (78. Sprangers(, Korte (68. Fernandes), Ambrose, El Allouchi

Scoreverloop:
2. 1-0 Youness Mokhtar

Gele kaarten:
Philippe Sandler (PEC Zwolle), Paolo Fernandes (NAC Breda)

Scheidsrechter:
Jochem Kamphuis

Toeschouwers:
13.120

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws