PEC Zwolle heeft weinig moeite met Gent

| 15-07-2016

PEC Zwolle heeft vrijdagavond op simpele wijze met 3-0 gewonnen van het Belgische KAA Gent. De Zwollenaren namen via Kingsley Ehizibue een voorsprong en net na de rust volgden de overige twee doelpunten. Opnieuw Ehizibue was trefzeker en ook invaller Thanasis Karagounis trof doel. “We zijn blij met deze zege, eindelijk eens overtuigend”, stelt Queensy Menig na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is zo’n avond die typisch past in de voorbereiding. Een heerlijke zomeravond, de geur van hamburgers en patat die over het sportpark gaat en de toeschouwers staan rijen dik langs het veld. Zo is het in Hattem vrijdag ook wanneer KAA Gent en PEC Zwolle de degens kruisen. De teams spelen voor ruim duizend toeschouwers en die zien dat de Zwollenaren verbetering tonen. Zeker ten opzichte van het afgelopen oefenduel met VVV-Venlo (1-2), waarin PEC juist een weinig positieve indruk maakte. In de eerste helft tegen Gent komt de formatie tot enkele kansen. Anass Achahbar en Ted van de Pavert verschijnen in kansrijke positie en ook Menig kan scoren, maar uiteindelijk is die eer weggelegd voor Kingsley Ehizibue. Hij kopt fraai tegendraads raak.

Na de onderbreking is de boel snel beslist. Ehizibue wordt keurig in stelling gebracht door Menig en na een passeeractie om de keeper is het 2-0. Even later meldt ook Karagounis zich op het scoreformulier, want hij ramt een afgevallen bal tussen de palen. In het vervolg wordt er vooral gewisseld, waardoor het spelpeil niet bepaald op hetzelfde niveau blijft. Gescoord wordt er dan ook niet meer, waardoor PEC met 3-0 weet te winnen. Tot blijdschap van Menig, die voor de tweede keer in de voorbereiding op ‘10’ speelde. “Ja, dat is een keuze van de trainer en ik speel waar de trainer mij nodig heeft. Hij weet wel waar ik het liefste speel, maar uiteindelijk is het vooral belangrijk dat ik kán spelen”, zegt de huurling van Ajax, die met een assist aan de basis van de 2-0 stond.

Het was in ieder geval een overtuigende overwinning. Zeker defensief gezien was PEC vrijdag heer en meester. Dotten van kansen kreeg de Belgische opponent niet en dat stemde Menig tevreden. “Ja lekker, eindelijk stond het goed. Daar zijn we heel blij mee, dat het nu toch goed is gekomen. Gent speelt 3-5-2 en dat is een lastig systeem. We hebben dat goed gedaan”, roept Menig, die daarmee waarheid spreekt. Het was namelijk een avond waarop de Zwolse verwachtingen hoogstwaarschijnlijk zijn toegenomen en dat is niet geheel onlogisch. Eigenlijk wel terecht.

Opstelling PEC Zwolle:
Van der Hart (45. Begois), Sandler (45. Evre), Marcellis, Van de Pavert (45. Van Looy), Van Polen, Brama, Saymak (45. Karagounis), Ehizibue (83. De Boom), Menig (70. Mastour), Mokhtar, Achahbar (75. Nijland)

Scoreverloop:
42. 0-1 Kingsley Ehizibue
50. 0-2 Kingsley Ehizibue
54. 0-3 Thanasis Karagounis

Voetbal, PEC Zwolle, Queensy Menig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws