PEC Zwolle heeft Johnsen definitief binnen

| 05-07-2019

PEC Zwolle kan aankomend seizoen definitief beschikken over de diensten van Dennis Johnsen. De 21-jarige Noor wordt voor één seizoen gehuurd van Ajax, waarbij PEC ook nog een optie tot koop heeft bedongen. “Op mijn leeftijd wil ik minuten maken in de eredivisie”, stelt Johnsen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De buitenspeler kwam als jeugdspeler naar SC Heerenveen, maar op het moment van zijn doorbraak verkaste hij naar Ajax. Daar speelde hij vijf keer in het eerste elftal, om vervolgens op huurbasis terug te keren bij Heerenveen. Zijn overgang naar Zwolle hing al een tijdje in de lucht. “Bij PEC Zwolle heb ik een goed gevoel. Niet alleen op basis van de gesprekken die ik hier heb gevoerd, maar ook van wat ik de afgelopen jaren heb gezien. Ik zal er alles aan doen om mij in de basis te knokken en zie uit naar de start van de competitie”, reageert Johnsen, die na dit seizoen definitief eigendom van PEC kan worden.

Mike Willems, technisch manager van PEC Zwolle, is content met de broodnodige offensieve aanvulling. “Dennis komt uit de jeugd van Rosenborg en heeft al op jonge leeftijd de overstap naar Nederland gemaakt. Het is een speler die graag in de bal komt en van daaruit met zijn acties gevaar sticht. Hij heeft veel potentie om nog beter te worden dan hij nu al is. Aan Dennis de taak om de technische staf de komende periode te overtuigen van zijn kunnen.”

Voetbal, PEC Zwolle, Mike Willems, Dennis Johnsen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws