PEC Zwolle haalt Van Wermeskerken op

| 09-07-2019

PEC Zwolle heeft Sai van Wermeskerken gecontracteerd. De verdediger komt over van SC Cambuur, waar hij transfervrij kon vertrekken. In Zwolle tekent Van Wermeskerken een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De 25-jarige Van Wermeskerken stond sinds 2017 onder contract bij Cambuur, waar hij afgelopen seizoen 38 competitiewedstrijden voor speelde. Hij heeft Japanse roots, maar werd geboren in Maastricht. “Sai is een speler die de afgelopen jaren stapje voor stapje progressie heeft geboekt", stelt Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle. “Via FC Dordrecht kwam hij bij Cambuur terecht, waar men zeker vorig seizoen niet om hem heen kon. Tevens kwam hij uit voor Japan Onder 23. Sai is van origine een vleugelaanvaller, maar omgeturnd tot rechtsback. Daar is hij ook op zijn sterkst. In Zwolle krijgt hij nu de kans om zich op die positie te richten."

Van Wermeskerken zelf is blij met de geboden kans. “Toen ik via mijn zaakwaarnemer vernam dat PEC Zwolle interesse in me had, zijn we snel met elkaar in gesprek geraakt. Na mijn periodes bij Dordrecht en Cambuur, voel ik dat ik klaar ben voor een stap hogerop. Bovendien is het geen geheim dat mijn ultieme doel is om met de nationale ploeg van Japan op het WK te spelen. Ook in dat opzicht is deze stap de enige juiste voor mij."

Voetbal, PEC Zwolle, Mike Willems, Sai van Wermeskerken

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws