PEC Zwolle haalt punt weg uit Rotterdam

| 14-10-2017

PEC Zwolle is er zaterdagavond in geslaagd een punt over te houden aan de wedstrijd bij landskampioen Feyenoord. Zeker in de tweede helft moesten de Zwollenaren alle zeilen bijzetten om het doel schoon te houden, maar mede door goed keeperswerk van Diederik Boer eindigde het duel uiteindelijk doelpuntloos: 0-0. “We hebben keihard gevochten. Een groot compliment voor de ploeg”, zegt trainer John van 't Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle begon uitstekend aan de wedstrijd en kon al na anderhalve minuut de eerste kans bijschrijven. Stef Nijland werd diep gestuurd en omspeelde Feyenoord-keeper Brad Jones. De Zwolse spits gleed echter weg, waardoor zijn inzet naast het doel verdween. Niet veel later was het Younes Namli, die met een gevaarlijke voorzet doelman Jones tot een redding dwong. In die openingsfase speelde Zwolle fris en zocht het waar mogelijk de aanval. Het leverde een aantal doelpogingen op, maar onder meer Youness Mokhtar en Namli troffen geen doel. Aan de andere kant kwam de landskampioen pas na een half uur tot de eerste doelpoging. Sam Larsson schoot net voorlangs, terwijl vlak voor rust Tonny Vilhena op tijd werd verdedigd door Nicolas Freire.

Na rust had PEC het veel lastiger met Feyenoord, dat uiteraard voor eigen publiek op jacht ging naar een doelpunt. Doelman Diederik Boer had het een stuk drukker en moest al snel handelen op een poging van Larsson. Zwolle moest zich vooral beperken tot verdedigen. Alleen invaller Terell Ondaan slaagde er nog in om Feyenoord-keeper Jones aan het werk te zetten, maar ook hij scoorde niet. Uiteindelijk waren de Feyenoorders akelig dicht bij een doelpunt. Nicolai Jörgensen kopte vanaf een meter of vijf richting het doel en dwong daarmee Boer tot een katachtige reflex. Uiteindelijk overleefde Zwolle de drukke slotfase en nam het voor het eerst sinds de rentree in de eredivisie een punt mee uit De Kuip.

Wedstrijdstatistieken:
Feyenoord: Jones, Amrabat, St.Juste, Tapia (21. Van Beek), Haps, El Ahmadi, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Boëtius (59. Jörgensen), Larsson (85. Basacikoglu)

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Freire, Van Polen, Thomas, Dekker (72. Bakker), Saymak, Namli (83. Marinus), Nijland, Mokhtar (58. Ondaan)

Gele kaarten:
Sofyan Amrabat (Feyenoord), Kingsley Ehizibue, Youness Mokhtar en Stef Nijland (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Dennis Higler

Toeschouwers:
47.500

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws