PEC Zwolle gehavend naar de koploper

| 02-02-2018

PEC Zwolle kan zaterdag op bezoek bij koploper PSV niet beschikken over Mustafa Saymak, Ryan Thomas, Bram van Polen, Ruben Ligeon en de geschorste Diederik Boer. De eerste vier spelers kampen nog altijd met blessures, waardoor onder andere Wouter Marinus weer in de basis staat. “Die kans is groot ja”, zegt de middenvelder, die tegen AZ als spits stond geposteerd.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

We hoeven er niet omheen te draaien. Wouter Marinus is geen spits, wordt geen spits en blijft waarschijnlijk ook geen spits. Maar nood breekt wetten en daarom stond Marinus woensdag op bezoek bij AZ ineens in de punt van de aanval. Hij maakte nog een goal ook. “Nee, natuurlijk ben ik geen spits. Ik maakte wel een goal en daar wordt een spits op afgerekend he?”, lacht Marinus, die sowieso weer wat kan lachen. Er werd dan wel verloren bij AZ, toch was het voor hem een redelijke avond. “Ik had weer het gevoel dat ik voetballer ben. Het toeleven naar een wedstrijd, de volgende dag spierpijn, dat soort dingen. Dat heb ik een tijd gemist.”

Marinus hoorde een dag voor het bekertreffen met AZ dat hij als spits zou gaan spelen. “Dan denk je wel even: wat is dit? Al snel gaat de knop om en probeer je het zo goed mogelijk in te vullen. Ik was niet ontevreden en ik denk ook wel dat ik over kwaliteiten beschik die als spits bruikbaar zijn. Ik heb diepte, kan me uit laten zakken en ben veel aanspeelbaar”, zegt Marinus. Op bezoek bij PSV lijkt hij wederom als spits te spelen. “Het is natuurlijk een lastige wedstrijd, maar in de omschakeling liggen er kansen. Dat is een sterk punt van PSV, maar tegelijkertijd ook een zwak punt. Als we lang in de wedstrijd kunnen blijven, dan is er iets mogelijk. Dat denk ik echt.”

De wedstrijd tussen PSV en PEC Zwolle begint zaterdagavond om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Freire, Dekker, Bakker, Mokhtar, Namli, Ondaan, Marinus.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Wouter Marinus

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws