PEC Zwolle gaat thuis in blauw-wit spelen

| 18-04-2012

Bewust van de discussie die de naamswijziging van FC Zwolle naar PEC Zwolle heeft doen opwaaien, heeft het clubbestuur woensdagmiddag enige duidelijkheid verschaft. Belangrijk gegeven is dat de naamswijziging op geen enkele manier van invloed zal zijn op het verdere beleid van de club. “Maar de club heeft haar wortels in het verleden, is daar trots op en durft daar voor uit te komen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Door te kiezen voor de naam PEC Zwolle herstelt de club de band met het verleden”, stelt het bestuur op haar clubwebsite. “Realiserende dat dit gevoeligheden met zich meebrengt, is deze beslissing in het belang van de club genomen. Het begrip dat PEC nog steeds is, spreekt in de regio meer aan dan FC. Om als club verder te groeien, dient deze volgende stap gezet te worden.” Vorig jaar speelde de club al met de gedachte om haar naam in het jubileumjaar terug te wijzigen naar PEC, mede door de grote hoeveelheid positieve reacties die de club ontving naar aanleiding van de retro wedstrijdshirts met drie logo’s. “Toen is echter niet voor de naamswijziging gekozen, omdat wij als bestuur nog niet volledig waren gevestigd.”

Maar nu Zwolle de stap naar de eredivisie heeft gezet, is ook het moment aangebroken om wél tot naamswijziging over te gaan. “Concreet betekent de naamswijziging dat in het huidige logo de letters FC worden vervangen door PEC. Ons herkenbare en geaccepteerde logo blijft voor de rest ongewijzigd. Verder speelt PEC Zwolle de thuiswedstrijden ook volgend seizoen in het blauw-wit. Dit zijn de kleuren van zowel de stad als de regio. Uitwedstrijden speelt PEC Zwolle volgend seizoen in groen-witte shirts. Naast het huidige logo wordt er op beide shirts ook een authentiek PEC Zwolle-logo geplaatst.”

De club staat aan de vooravond van een nieuw drie- a vierjarig avontuur, waarbij het zich als doel heeft gesteld om een duurzame middenmootpositie in de eredivisie te verwerven. “Daar hebben we de regio IJsseldelta bij nodig, met Zwolle als hoofdstad. Het behalen van deze doelstelling zal met vallen en opstaan plaatsvinden. Door een club die haar wortels vindt in het verleden, daar trots op is en voor durft uit te komen. Ook kijkt de club trots en fier naar de toekomst, met duidelijke doelen geworteld in helder beleid met een bestuur dat daar op kan worden afgerekend.”

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws