PEC Zwolle gaat nipt onderuit bij Heracles

| 24-02-2018

PEC Zwolle is er zaterdagavond niet in geslaagd om het uitduel bij Heracles Almelo winnend af te sluiten. De Zwollenaren kwamen niet groots voor de dag en konden een tweede achterstand niet meer herstellen: 2-1. Piotr Parzyszek maakte het enige Zwolse doelpunt. “Het was niet goed genoeg. Uit de eerste helft hadden we meer kunnen halen”, stelt trainer John van ’t Schip na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Uitwedstrijden en PEC Zwolle, het is in 2018 vooralsnog geen hele gelukkige combinatie. Er waren verschillende redenen voor, maar daaruit kwam tot dusver wel één feit tevoorschijn: drie keer gingen de Zwollenaren op reis, drie keer werd er vrij kansloos verloren. In Almelo lijkt dat zaterdag anders te zijn, want Zwolle komt vrij aardig uit de startblokken. Het duurt echter een minuut of tien, daarna is het wel gedaan met de pret. De bal is best vaak in het bezit van PEC, maar het weet maar geen gebruik te maken van de geboden ruimte. Heracles heeft de eerste echt grote kans, als Bradley Kuwas de bal op de lat boven Diederik Boer schiet. Diezelfde Kuwas raakt een kwartier later nog een keer de lat.

PEC zet daar aan kansen weinig tegenover en komt nog voor de rust op achterstand. Opnieuw Kuwas levert een loepzuivere voorzet af, waardoor Kristoffer Peterson bij de tweede paal binnen kan koppen. Na rust komen de Zwollenaren wat beter in de wedstrijd en dat resulteert snel in de gelijkmaker. Piotr Parzyszek wordt heerlijk weggestoken door Ryan Thomas en de spits, die de voorkeur krijgt boven Wouter Marinus & Co, schiet de bal in de korte hoek binnen. “Na de gelijkmaker hadden we het gevoel dat we de overhand kregen en de wedstrijd naar ons toe konden trekken”, zegt Van ’t Schip.

Een zetje in de goede richting, zou je dus zeggen, maar toch lukt het niet om Heracles helemaal bij de strot te pakken. De druk vooruit wordt maar bij vlagen geleverd en mede daardoor komt Heracles na een uur wederom op voorsprong. Vincent Vermeij krijgt de bal in het strafschopgebied en hoeft alleen nog maar af te drukken: 2-1. Het blijkt de beslissing in de wedstrijd, aangezien PEC het niet meer voor elkaar krijgt om nogmaals langszij te komen. Mustafa Saymak heeft daar nog een prima mogelijkheid voor, maar kort voor de doellijn besluit hij een medespeler te zoeken. Een nederlaag is niet te voorkomen, waardoor ook de vierde uitwedstrijd in 2018 niet wordt gewonnen.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue (79 Ondaan), Sandler, Freire (73. Ligeon), Van Polen, Dekker, Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar (81. Menig), Parzyszek

Heracles Almelo: Castro, Breukers,Baas, Pröpper, Droste, Van Ooijen, Jakubiak, Monteiro, Kuwas, Vermeij (87. Gladon), Peterson (73. Darri)

Scoreverloop:
42, 1-0 Kristoffer Peterson
50. 1-1 Piotr Parzyszek
63. 2-1 Vincent Vermeij

Scheidsrechter:
Bas Nijhuis

Toeschouwers:
9.031

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws