PEC Zwolle en Achahbar van elkaar verlost

| 09-07-2019

PEC Zwolle en Anass Achahbar gaan per direct uit elkaar. De spits beschikte in Zwolle nog over een contract voor een jaar, maar in onderling overleg is besloten om die overeenkomst te ontbinden. De spits wist in Zwolle nooit te scoren en geldt als een grote mislukking.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Achahbar kwam in 2016 over naar Zwolle, maar wist daar nooit aan de verwachtingen te voldoen. Terwijl PEC hem een groots salaris voorschotelde, wist de aanvaller nooit te overtuigen. In zijn eerste seizoen kwam Achahbar nog wel tot negentien optredens in het eerste elftal, maar scoren lukte niet. Het jaar daarna werd hij verhuurd aan NEC en leek hij zijn loopbaan nieuw leven in te blazen, maar tijdens zijn tweede seizoen in Nijmegen ging het wederom mis. Mede door een botsing met trainer Jack de Gier raakte hij op het tweede plan, waardoor hij deze zomer terugkeerde in Zwolle.

Daar was geen plek meer voor Achahbar, die zelfs zijn trainingsminuten niet bij het vlaggenschip mocht maken. Zo kwam er een eind aan een ronduit mislukt huwelijk en is Achahbar nu vrij om te gaan en staan waar hij wil.

Voetbal, PEC Zwolle, Anass Achahbar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws