PEC Zwolle boekt tweede zege van seizoen

| 21-10-2012

PEC Zwolle heeft zondag in Waalwijk haar tweede overwinning van het seizoen geboekt. RKC werd met 1-2 verslagen. De ploeg van trainer Art Langeler kwam door treffers van Fred Benson en Ronnie Reniers op een 0-2 voorsprong. Vlak voor tijd deed RKC via Teddy Chevalier wat terug, maar de drie punten gingen naar Zwolle.

Met Diederik Boer, Joey van den Berg en Ronnie Reniers in de basis begon Zwolle voortvarend aan het duel met RKC. Binnen vijf minuten schoot Fred Benson de bal achter doelman Jeroen Zoet. Bram van Polen stormde als rechtsachter mee naar voren, ging de combinatie aan met Wiljan Pluim, waarna Benson met zijn tweede doelpoging scoorde. In die fase waren de bezoekers duidelijk beter, met prima positiespel en enkele goede kansen. Onder meer Benson, Youness Mokhtar en Giovanni Gravenbeek kregen prima kansen om de score uit te breiden, maar zij faalden. Aan de andere kant was ook RKC enkele malen gevaarlijk, maar Boer redde prima op inzetten van Teddy Chevalier, Florian Jozefzoon en Jeff Stans. “Ik merkte dat ik wel wat ritme miste, maar gelukkig ging het goed”, aldus de goalie uit Emmeloord.

Na rust kwam PEC Zwolle al snel op 0-2. Benson kwam met een goede actie oog in oog met Zoet. Hij wipte de bal over de doelman, waarna Ronnie Reniers het beslissende tikje gaf. “In het laatste half uur gingen zij alles of niets spelen, lange ballen naar voren. Daar hadden we het wel moeilijk mee”, stelt Boer, die prima redde met de voet op een inzet van Nourdin Boukhari. Tot de 88ste minuut hield PEC Zwolle het doel schoon. Boukhari zette toen voor op Chevalier die kon binnentikken. Na die 1-2 was het nog even billenknijpen voor de Zwolse aanhang, maar de drie punten werden niet weggeven. Boer: “Gelukkig hielden we de voorsprong nu tot het einde vast.” PEC Zwolle komt volgende week zondag weer in actie. In het eigen IJsseldelta Stadion is PSV om 14.30 uur de tegenstander.

Wedstrijdstatistieken:
RKC Waalwijk: Zoet, Martina, Drost, Van Mosselveld (66. Lieder), Van Peppen, Duits, Stans (79. Najah), Sneijder (54. Boukhari), Jozefzoon, Chevalier, Braber

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Van den Berg, Achenteh, Broerse, Gravenbeek, Reniers (75. Avdic), Pluim, Mokhtar (90. Aafjes), Benson (84. Drost)

Gele kaarten:
Sneijder, Duits (RKC Waalwijk), Aafjes, Gravenbeek en Van den Berg (PEC Zwolle)

Toeschouwers:
7.028

Arbitrage:
Dhr. Kamphuis (scheidsrechter), dhr. De Vries en dhr. Strijker (assistent-scheidsrechters) en dhr. Gerritsen (vierde official)

Voetbal, Diederik Boer, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws