PEC Zwolle boekt in Groningen eerste zege

| 02-09-2018

PEC Zwolle heeft zondagmiddag haar eerste eredivisiezege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer John van ’t Schip had het op bezoek bij FC Groningen met name in de eerste helft lastig, maar toch werd Vito van Crooij de ‘matchwinner’. Groningen-keeper Sergio Padt bracht nog redding op het schot van Mike van Duinen, maar hij was kansloos bij de rebound van Van Crooij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Met nieuwkomer Thomas Lam centraal achterin en Sepp van den Berg naast hem, begon PEC Zwolle vrij aardig aan het duel. Het leverde Mike van Duinen een prima kans op. De spits moest echter iets te ver uitwijken naar de zijkant, waardoor de hoek moeilijker werd. Sergio Padt bracht namens Groningen redding. Ook de thuisploeg kreeg in die eerste helft kansen. Django Warmerdam stuitte twee keer op PEC-doelman Mickey van der Hart, die daarmee wederom van grote waarde was, terwijl een derde poging voorlangs ging. Aan het einde van die eerste helft schoot Clint Leemans nog een keer van afstand op het Groningse doel, maar dat bleek een eenvoudige prooi voor Padt.

Met debutant Gianluca Scamacca binnen de lijnen probeerde PEC Zwolle in de tweede helft op jacht te gaan naar een doelpunt. Even later kwam ook oude bekende Ouasim Bouy in het veld. PEC Zwolle en FC Groningen speelden wat meer naar voren, maar tot echt gevaarlijke momenten leidde dat in het begin van die tweede helft niet. Totdat Van Duinen de bal met een gelukje meekreeg, op de vuisten van Padt schoot en Van Crooij in de rebound de bal in het dak van het doel schoot. Even later soleerde Younes Namli door de Groningse defensie, waarna Scamacca Padt tot een uiterste krachtsinspanning dwong.

Groningen ging op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg tot vlak voor tijd amper kansen. Uit een hoekschop werd de bal voorlangs gekopt door Mike te Wierik. Ook een vrije trap in blessuretijd van Ajdin Hrustic ging over. In een verhitte slotfase, waarin Lam met een harde overtreding een allerlaatste Groningse aanval afstopte, bleef het lang spannend, maar de opluchting in het Zwolse kamp was logischerwijs groot na het laatste fluitsignaal van Joey Kooij. Na de interlandperiode speelt PEC Zwolle op 16 september een thuisduel tegen Vitesse. De aftrap in het MAC3PARK Stadion is om 16.45 uur.

Wedstrijdstatistieken:
FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker (74. Antuna), Warmerdam, Reis, Breij (63. Mahi), Doan, Cassiera (54. Pohl), Hrustic

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lam, Van den Berg, Paal, Dekker, Leemans (53. Bouy), Genreau (46. Scamacca), Namli (84. Hamer), Van Duinen, Van Crooij

Scoreverloop:
64. 0-1 Vito van Crooij

Gele kaarten:
Zeefuik, Mahi en Doan (FC Groningen), Genreau, Paal, Dekker, Lam en Ehizibue (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Joey Kooij

Toeschouwers:
16.014

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws