PEC Zwolle boekt eerste thuisoverwinning

| 06-10-2018

PEC Zwolle is er zaterdagavond in geslaagd haar eerste competitiezege op eigen bodem te boeken. De ploeg van trainer John van ’t Schip kwam tegen Excelsior in de 23ste minuut op voorsprong. De goal werd gemaakt door Mike van Duinen, die vorig seizoen nog het shirt van de Rotterdamse opponent droeg. Thomas Lam zorgde in de 55ste minuut met het hoofd voor de 2-0.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwolse formatie begon prima aan het duel met Excelsior. In dezelfde opstelling als vorige week tegen AZ (2-2) zette het Excelsior vroeg onder druk. De Kralingers hadden het daar lastig mee, terwijl het PEC Zwolle enkele kansen opleverde. Zo werkte verdediger Hervé Matthys bijna de bal in eigen doel na een strakke voorzet van Vito van Crooij, waarna Denis Genreau de bal voorlangs volleyde in de rebound. Ook schoten van net buiten het strafschopgebied van Gustavo Hamer (net over) en Younes Namli (net naast) waren gevaarlijk.

Halverwege de eerste helft werd het sterke Zwolse spel beloond met de 1-0. Mike van Duinen werd vastgehouden door Matthys, maar bleef knap op de been. Zijn schot was Excelsior-keeper Sonny Stevens te machtig: 1-0. Zwolle bleef in het restant van de eerste helft wel de bovenliggende partij, maar Excelsior kreeg iets meer spelaandeel. Zo was verdediger Matthys gevaarlijk met een diagonaal schot, maar PEC-doelman Mickey van der Hart redde bekwaam.

Na rust zette Thomas Lam het MAC3PARK Stadion in vuur en vlam door de 2-0 binnen te koppen uit een vrije trap. Ook daarna hadden de Zwollenaren nog prima mogelijkheden om er een nog fijnere avond van te maken. Een kopbal van Bram van Polen werd gesmoord voor de doellijn, terwijl Namli zijn pogingen net naast en over het doel zag gaan. Excelsior had via Luigi Bruins in de slotfase nog wel een aardige mogelijkheid om de wedstrijd spannend te maken, maar Van der Hart hield voor de derde keer deze competitie zijn doel schoon. “We hebben een zakelijke overwinning geboekt. Ik denk dat het publiek tevreden naar huis gaat”, stelt Thomas Lam na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na de interlandperiode wacht voor PEC Zwolle opnieuw een tegenstander uit Rotterdam. Op zondag 21 oktober wordt er om 14.30 uur afgetrapt in De Kuip tegen Feyenoord.

Opstellingen:
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lam, Van Polen, Paal, Dekker, Hamer, Genreau (80. Flemming), Namli, Van Duinen (84. Scamacca), Van Crooij

Excelsior: Stevens, Fortes, Mattheij, Matthys, Burnet, Koolwijk, El Hamdaoui (61. Anderson), Schouten, Edwards (61. Van der Meer), Omarsson (84. Mahmudov), Bruins

Scoreverloop:
23. 1-0 Mike van Duinen
55. 2-0 Thomas Lam

Gele kaarten:
Gustavo Hamer (PEC Zwolle), Ryan Koolwijk, Luigi Bruins en Lorenzo Burnet (Excelsior)

Scheidsrechter:
Martin van den Kerkhof

Toeschouwers:
13.562

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws