PEC Zwolle boekt belangrijke overwinning

| 21-01-2017

Even houdt heel Zwolle zaterdagavond de adem in als ADO Den Haag binnen tien minuten op voorsprong komt. Maar al snel worden de verhoudingen duidelijk en beleeft PEC Zwolle een prima avondje. Er wordt redelijk gespeeld, er zijn kansen zat en uiteindelijk wordt er met 1-2 gewonnen. Klus geklaard, de druk er heel eventjes af. “Ik kan wel janken, zo lekker dit”, zegt captain Bram van Polen bij FOX Sports.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

O, wat was het gevoel toch goed. En o, wat wilde PEC Zwolle graag laten zien wat het in haar mars had. Praatjes te over, en die moesten in Den Haag kracht bijgezet worden. Vanaf het eerste moment leek dat te lukken, want PEC was de bovenliggende partij. Toch kwam het uit het niets op achterstand. Vanuit een corner kopte Gervane Kastaneer raak en zo keken de Zwollenaren na tien minuten ineens tegen een achterstand aan. Aanleiding voor een negatief verval, maar dat liet PEC niet gebeuren. De Zwollenaren creëerden via Queensy Menig en Danny Holla direct prima kansen en kwamen via uitblinker Kingsley Ehizibue langszij. Hij stond net over het randje van buitenspel, maar mocht door en prikte daarna heel knap raak: 1-1.

Na de rust bleef PEC Zwolle heer en meester. ADO kreeg de bal iets meer in de schoot geworpen, maar deed daar helemaal niets mee. PEC zelf had binnen de kortste keren weer bingo. Een vlotte aanval werd door Ehizibue voor het doel gebracht en daar stond Nicolai Brock-Madsen om de bal binnen te werken. PEC bleef vervolgens wat achteruit lopen, hopend op die ene beslissende uitval. ADO had overigens wel de wil om er iets van te maken, maar bezit simpelweg te weinig kwaliteit om iets uit te richten. De grootste kansen waren dan ook voor PEC en zeg gerust in grote hoeveelheid. Brock-Madsen (2x), Ehizibue en Menig, allemaal hadden ze het kunnen doen. Het gebeurde niet en daardoor bleef het tot het einde spannend. De punten gingen echter, volkomen terecht, mee naar Zwolle: feest.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen FC Twente. De aftrap in Zwolle is om 14.30 uur.

Wedstrijdstatistieken:
ADO Den Haag: Setkus, David, Meissner, Beugelsdijk, Ebuehi, El Mahdioui, Trybull (84. Duplan), Bakker (60. Marengo), Schaken, Kastaneer (20. Van der Heijden), Becker

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Warmerdam, Holla (70. Marinus), Saymak (79. Nijland), Thomas, Ehizibue, Menig (82. Schenkeveld), Brock-Madsen

Scoreverloop:
10. 1-0 Gervane Kastaneer
38. 1-1 Kingsley Ehizibue
56. 1-2 Nicolai Brock-Madsen

Gele kaarten:
Danny Holla, Ted van de Pavert, Dirk Marcellis (PEC Zwolle), Ashraf El Mahdioui, Thomas Meissner, Edouard Duplan (ADO Den Haag)

Scheidsrechter:
Christiaan Bax

Toeschouwers:
9.130

Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws