PEC Zwolle bindt twee hoofd opleidingen

| 29-05-2018

Henk Brugge en Alexander Palland zijn met ingang van komend seizoen de twee nieuwe hoofd opleidingen van PEC Zwolle. Het tweetal volgt daarmee Bert Ebbens op, die overstapt naar het professionele scoutingsapparaat van de club. Palland en Brugge hebben opgeteld vijftien jaar ervaring als jeugdtrainer binnen de club en tekenen voor drie jaar.

© PEC Zwolle Media

Beide mannen zijn blij met hun nieuwe functie. Brugge: “De afgelopen jaren heeft PEC Zwolle grote stappen voorwaarts gezet, ook op het gebied van jeugdvoetbal. Van vier teams in het begin zijn we inmiddels uitgegroeid naar een volwaardige voetbalacademie. In de afgelopen acht jaar dat ik hier werkzaam ben, hebben we samen met de vaste trainersgroep enorme progressie geboekt. Het is heel mooi dat de club trainers intern de kans geeft om samen met de PEC Zwolle Voetbalacademie door te groeien. Zelf ga ik deze functie fulltime uitoefenen.”

Palland is als jeugdtrainer al zeven jaar verbonden aan PEC Zwolle. Eerst in de onderbouw en daarna als coördinator in de bovenbouw. “Samen met Henk krijgen wij nu, als jongens van de club, de kans om dat wat Rini Coolen, Dwight Lodeweges en Bert Ebbens en een geweldige vaste trainersgroep de afgelopen jaren hebben opgebouwd, verder door te ontwikkelen. Naast hoofd opleidingen, was het een vurige wens van mij om tevens trainer te blijven. Ik ben dan ook blij dat ik volgend seizoen trainer blijf van PEC Zwolle Onder 17.”

Ebbens naar de scouting
Bert Ebbens was de laatste jaren werkzaam als hoofd opleidingen, maar gaat per het nieuwe seizoen aan de slag als manager profscouting. Hij gaat de profscouting coördineren en aansturen. “Na zeven jaren als hoofd opleidingen te hebben gefungeerd, draagt hij dit stokje over om zich volledig te kunnen richten op deze belangrijke pijler binnen de club. In de afgelopen periode heeft Bert de PEC Zwolle Voetbalacademie een enorme kwaliteitsimpuls gegeven en mede door hem heeft de voetbalacademie de status van nationale opleiding gekregen. Ben Hendriks en Mike Willems zullen als senior scouts betrokken blijven en Albert van der Haar en Henry van der Vegt komen het profscoutingsteam versterken.”

Voetbal, Gerard Nijkamp, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws