PEC Zwolle bevestigt komst Nicolas Freire

| 31-08-2017

PEC Zwolle heeft donderdagmiddag de komst van verdediger Nicolas Freire bevestigd. De 23-jarige Argentijn is afkomstig van het Uruguayaanse Torque, onderdeel van de City Football Group, en wordt voor twee seizoenen aan de Blauwvingers uitgeleend. Bij een eventuele toekomstige transfer van Freire deelt PEC Zwolle mee in de opbrengst.

© Annet van Raalten

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, is blij met de gewenste defensieve versterking. “Nicolas stond, via contacten van John van ’t Schip met de City Football Group, al langere tijd op ons wensenlijstje en ik ben dan ook zeer content dat het gelukt is hem aan de selectie toe te voegen. Met hem halen we een robuuste, linksbenige verdediger binnenboord. Hij kan vooral centraal, maar ook als linksback uit de voeten. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd, heeft hij al 54 wedstrijden in de benen en was hij de afgelopen periode aanvoerder van zijn club. Nicolas gaat voorop in de strijd en is een leider in het veld. Ik verwacht dat hij een speler is die ons verder gaat helpen.”

Met de komst van Freire is de selectie van PEC Zwolle helemaal rond. Thanasis Karagounis mag nog vertrekken, maar verder lijkt er op de slotdag van de transfermarkt niets meer te gebeuren.

Voetbal, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle, Nicolas Freire

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws