PEC Zwolle begint, huurling Zetterer aanwezig

| 3 Maanden geleden.

PEC Zwolle is zaterdag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Etiënne Reijnen keerde daarmee terug op het oude nest, terwijl doelman Michael Zetterer zijn debuut maakte op het trainingsveld. Hij wordt voor twee seizoenen seizoenen gehuurd van Werder Bremen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zwolle startte op de twee biljartlakens van Wijthmen met een flinke portie arbeid. Trainer John Stegeman verwelkomde Zetterer en Reijnen, terwijl er ook plaats was voor enkele talenten. Thomas Lam stond vanwege een voetblessure nog niet op het veld en dat gold ook voor de internationals Yuta Nakayama en Darryl Lachman. Beide verdedigers komen op dit moment uit op de Gold Cup en haken pas in een later stadium aan.

Met de komst van doelman Zetterer heeft PEC één van de twee vacante posities onder de lat gevuld. “Michael is een doelman die in Duitsland hoog staat aangeschreven en niet voor niets bij Werder Bremen onder contract staat. Het afgelopen seizoen heeft hij in Oostenrijk ervaring opgedaan en daar is hij bij ons op de radar gekomen. Wij zien in hem een talentvolle doelman die perfect bij PEC Zwolle past en hier een volgende stap in zijn carrière kan maken”, zegt Mike Willems, die zaterdag voor het eerst een training van PEC bekeek als technisch manager.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC traint aankomende week meerdere malen, waarna volgende week zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen op het programma staat. Op het veld van Wijthmen speelt PEC dan tegen FC Dalfsen.

Bram van Polen, onder andere over de start

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle, Michael Zetterer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws