PEC Zwolle begint competitie tegen Willem II

| 14-06-2019

PEC Zwolle speelt - net als vorig jaar - de openingswedstrijd van het eredivisie-seizoen. Uit het conceptprogramma van de KNVB blijkt dat PEC het op vrijdag 2 augustus 2019 in eigen huis opneemt tegen Willem II. In de daaropvolgende weken speelt PEC uitwedstrijden bij FC Utrecht en Vitesse.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwollenaren speelden vorig seizoen ook al de openingswedstrijd van de competitie. Destijds was SC Heerenveen met 2-3 te sterk. Dit jaar wacht Willem II. Van de traditionele top drie is PSV de eerste die naar Zwolle komt. Op zaterdag 28 september speelt PEC tegen de runner-up van afgelopen seizoen, waarna op zaterdag 2 november landskampioen Ajax op bezoek komt. Het thuisduel met Feyenoord, en dus een weerzien met Jaap Stam, staat tot dusver geprogrammeerd voor zondag 16 februari.

Geen aftrap om 20.00 uur
De KNVB had de wens om enkele wedstrijden in te plannen voor zondagavond 20.00 uur. PEC Zwolle zou er wat dat betreft eentje voor de kiezen krijgen, want de thuiswedstrijd tegen FC Twente stond op het programma voor zondag 12 april om 20.00 uur. Dat plan is echter van tafel geveegd, waardoor die ontmoeting ‘gewoon’ om 14.30 uur begint.

Klik hier voor het complete conceptprogramma.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws