PEC Vrouwen treft Den Haag in halve finale

| 09-03-2019

PEC Zwolle Vrouwen heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de halve finales van de strijd om de KNVB Beker. Door een doelpunt van Yvette van Daelen won PEC in eigen huis met 1-0 van Excelsior Barendrecht. Aanvoerder Babiche Roof koppelde haar ploeg na afloop bij de loting aan ADO Den Haag, terwijl de andere halve finale tussen Ajax en FC Twente zal gaan.

© Jan Burgman Fotografie

De start van PEC Zwolle Vrouwen was zaterdagavond ijzersterk, want al na 45 seconden kwam de thuisploeg op voorsprong. Maxime Bennink werd er op de linkerflank vandoor gestuurd, gaf laag voor op Yvette van Daelen en die klopte keepster Isa Pothof met de hak: 1-0. Zwolle ging direct in dezelfde versnelling door. Via de sterk opkomende rechtsback Allison Murphy werd veel gevaar gesticht, maar ook op links kon Bennink ongestoord aanvallen.

Na het eerste kwartier schoof Excelsior Barendrecht wat op en dit resulteerde in kansen voor Nikki IJzerman en Eline Koster, die PEC-keepster Nienke Olthof op hun weg vonden. De doelvrouw had ook een antwoord op een inzet van Sherallin Henriquez, in een fase waarin de bezoekers aanspraak maakten op de gelijkmaker. De laatste kans voor rust was voor Babiche Roof, die zichzelf de ruimte verschafte om te schieten, maar op de benen van Pothof schoot.

© Jan Burgman Fotografie

In de tweede helft was het Excelsior Barendrecht dat uit de startblokken schoot. Toch bleef PEC Zwolle eenvoudig overeind. Het verzuimde in de tweede helft afstand te nemen. Bennink was er, met een schot dat op de doellijn werd gekeerd, nog het meest dichtbij, maar ook Roof en Van Daelen kregen goede kansen. In de blessuretijd ging het nog bijna mis voor Zwolle, maar Excelsior Barendrecht wist niet tot scoren te komen, waardoor het doelpunt van Van Daelen genoeg bleek voor de winst.

Op 12, 13 of 14 april ontvangt PEC Zwolle Vrouwen in de halve finale ADO Den Haag Vrouwen. De eerstvolgende wedstrijd voor de competitie is vrijdag 15 maart tegen FC Twente Vrouwen. De aftrap is om 19.30 uur.

Voetbal, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws