PEC Vrouwen onderuit: ‘Er was controle’

| 24-02-2017

Als PEC Zwolle Vrouwen in het eerste kwartier tegen PSV slechts één tegengoal om de oren krijgt, gloort er hoop aan de horizon. Als Suzanne Giesen in de tweede helft dan ook nog eens de stand in evenwicht brengt, wordt er zelfs even gedacht aan een overwinning. Maar zover komt het niet, want PEC gaat vrijdag uiteindelijk met 1-3 onderuit. “Na het eerste kwartier hadden we de volledige controle”, zegt PEC-trainer Joran Pot.

Het publiek is er deze vrijdagavond niet warm voor te krijgen. Het potje in het MAC3Park Stadion wordt voor een handjevol toeschouwers gespeeld en die zien nou geen heel aantrekkelijk duel. In de zin van kansen dan, want die zijn in het gehele duel op één hand te tellen. De eerste drie vallen al in het eerste kwartier, als PSV de Zwolse vrouwen compleet overhoop speelt en via Sisca Folkertsma scoort. “We mochten blij zijn dat het geen 0-3 was. PSV hield ons echt in leven”, ziet Pot. De coach ziet ook dat zijn ploeg daarna de rug recht en zich mengt in het duel. Het positiespel van de Zwolse vrouwen is bij vlagen redelijk tot goed, maar het lukt maar niet om tot het vijandelijke doel te komen. Zeker Giesen doet daar aardig haar best voor, maar haar steekpassjes stranden vaak in schoonheid.

Toch lukt het PEC wel om langszij te komen. De tweede helft is direct weer voor de Zwollenaren en wie anders dan Giesen treft doel. Dinsdag bij Achilles maakte zij al een pareltje en ook nu mag de goal er zijn. Het moment van opwinding is echter maar kort. PSV toont na de tegenvaller haar zakelijkheid en speelt zichzelf naar een 1-3 overwinning. Na vier minuten neemt Nadia Coolen de 1-2 voor haar rekening en weer acht minuten later beslist Vanity Lewerissa het duel helemaal. 1-3 en PEC weer met lege handen. “In de tweede helft vond ik het tempo te laag. Toch vechten we ons knap terug en daar heb ik ze een compliment voor gegeven. Ik zie vooruitgang. Als we deze stapjes blijven maken, dan gaan we ook een resultaat pakken”, aldus Pot.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws