PEC Vrouwen haalt Dominique Bruinenberg

| 06-08-2019

Dominique Bruinenberg is de nieuwste aanwinst van PEC Zwolle Vrouwen. De middenvelder komt over van Everton, dat uitkomt in de hoogste divisie van Engeland. In Zwolle kan de 26-jarige Bruinenberg, die voor één jaar tekent, met al haar ervaring een belangrijke rol gaan spelen binnen het jonge team van trainer Joran Pot.

© PEC Zwolle Vrouwen

Bruinenberg is zeer ambitieus en heeft dan ook veel zin om aan haar nieuwe avontuur in Zwolle te beginnen. “Ik weet wat ik kan en wat er van mij wordt verwacht. Ik heb in het buitenland veel ervaring opgedaan en zal hier een voortrekkersrol aannemen, dat ligt ook in mijn natuur.” Na het vertrek van Babiche Roof is de ervaring die Bruinenberg meeneemt meer dan welkom.

In het verleden speelde Dominique Bruinenberg voor ADO Den Haag en Telstar. Bij laatstgenoemde club zelfs als teamgenoot van Roof. Via Den Haag diende het eerste buitenlandse avontuur aan bij het Italiaanse Verona, waarna ze via Sunderland bij Everton terecht kwam. “Praktisch ieder jaar ben ik wel gepolst door PEC Zwolle om hier naar toe te komen. Er waren deze zomer meer clubs geïnteresseerd, maar die sloten niet aan bij mijn ambities.”

Sebastiaan Borgardijn, technisch manager van PEC Zwolle Vrouwen, is heel blij dat Bruinenberg dit seizoen in Zwolse dienst actief zal zijn. “Het is ontzettend mooi dat het ons gelukt is om een speler uit de Premier League aan te trekken. Dominique brengt een schat aan ervaring met zich mee en dat is precies wat dit jonge team nodig heeft. Ik zie dan ook echt een mentorrol voor haar weggelegd, zowel op het veld als in de kleedkamer. Naast dat Dominique hier verder gaat werken aan haar sportieve loopbaan, gaat ze zich ook richten op haar maatschappelijke carrière.”

“Dat klopt”, vervolgt Bruinenberg. “Ik heb mijn HBO-bachelor Human Resource Management en ga ook twaalf uur in de week werken. Dat is wel nieuw voor mij, aangezien ik gewend ben om fulltime met voetbal bezig te zijn.” Ook nieuw is de competitie, die zij in 2016 verliet. “Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik van de Nederlandse eredivisie de afgelopen jaren maar weinig heb gezien. De Engelse competitie is fysiek heel sterk, de Nederlandse competitie staat bekend als een hele talentvolle competitie. Ik zal het gaan ervaren en heb daar ontzettend veel zin in.”

Voetbal, Sebastiaan Borgardijn, PEC Zwolle Vrouwen, Dominique Bruinenberg

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws