PEC Vrouwen gaat voor kers op de taart

| 22-02-2018

Het is een apotheose om de vingers bij af te likken. In de eredivisie voor vrouwen wordt vrijdag de laatste speelronde van de reguliere competitie afgewerkt en daarin gaan vijf ploegen strijden om drie plaatsen in de kampioenspoule. PEC Zwolle Vrouwen staat op poleposition.

© Jan Burgman Fotografie

Ajax en FC Twente hoeven zich allang geen zorgen meer te maken. Die ploegen steken er met kop en schouders bovenuit en plaatsen zich eenvoudig voor de kampioenspoule, maar daaronder is een mooi gevecht ontstaan. PEC Zwolle Vrouwen is de huidige nummer drie, met slechts twee punten meer dan nummer zeven ADO Den Haag. De nummers drie, vier en vijf voegen zich bij Ajax en Twente, waardoor PEC nog zomaar naast de jackpot kan grijpen. Een overwinning op Achilles ’29 zou alle twijfels wegnemen, want dan maakt PEC hoe dan ook deel uit van de strijd om de landstitel.

Zo simpel lijkt dat niet te worden, want eerder kwam PEC tegen Achilles niet verder dan een 1-1 gelijkspel. “Achilles valt dit keer net buiten de play-offs, maar ze staan niet zo ver van ons vandaan. Ze zullen er alles aan doen om een goed resultaat te halen, want je neemt een deel van de punten mee naar het vervolg. Die gaan zich er echt niet bij neerleggen”, weet PEC-trainer Wim van der Wal, die deze week beetje bij beetje accenten legt om het belang duidelijk te maken. “Dat hebben we woensdag een beetje gedaan en doen we donderdag weer. Men beseft het belang en hopelijk resulteert dat in een goede uitvoering.”

© Jan Burgman Fotografie

‘Huid niet verkopen voor de beer geschoten is’
Het behalen van de kampioensgroep zou voor PEC Zwolle Vrouwen een mooie stap voorwaarts zijn. Na een aantal jaren in de kelder van de eredivisie, speelt het dan ineens een rol in de titelrace. Een soort kers op de taart. “Zo zou je het kunnen noemen”, zegt Van der Wal. “Je weet niet of je het van te voren kunt verwachten, maar je hoopt er wel op. We zijn pas later in het jaar completer geworden en daardoor nam de concurrentie toe. Die handschoen heeft het team goed opgepakt en dat heeft ons ook verder gebracht. Maar, zoals ze dat zeggen… We moeten de huid niet verkopen voor de beer geschoten is.” En daar heeft de coach helemaal gelijk in, want voor de muziek uitlopen is nooit een goed idee. Eerst de klus maar eens klaren.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen, Wim van der Wal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws