PEC United komt met Walking Football

| 04-10-2016

PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de Zwolse eredivisionist, komt in samenwerking met ouderenorganisatie WijZ met Walking Football. Afgelopen vrijdag, voorafgaand aan PEC Zwolle - ADO Den Haag, werd de eerste aanzet gegeven en het is de bedoeling om wekelijks een training te organiseren. Deze vindt plaats bij Sportcampus De Pelikaan.

Het OldStar-team van ADO Den Haag was vrijdag ook aanwezig in Zwolle, waar een bijeenkomst voor Zwolse amateurverenigingen werd gehouden. “Ook bij Walking Football wil je winnen hoor, maar de saamhorigheid en de derde helft is minstens zo belangrijk”, zegt de 67-jarige Hagenees Peter Jan. De bestuursleden van onder andere Berkum, SVI en ZAC waren direct enthousiast over het verhaal van de Hagenezen, maar erkennen dat het lastig is om zo even Walking Football op te zetten. Het aantal oudere spelers per club is waarschijnlijk te gering om er een volwaardige activiteit van te maken en daarom wil PEC Zwolle United op één locatie Walking Football aanbieden. Dit loopt dan onder de vlag van PEC Zwolle.

Samen met ouderenorganisatie WijZ gaat PEC Zwolle United op Sportcampus De Pelikaan wekelijks een training verzorgen. De deelnemers doen dan een vorm van voetbal, die wordt gespeeld op een veld van 40 bij 25 meter. Naast niet rennen, mag de bal niet boven heuphoogte komen en is het maken van slidings niet toegestaan. Daarnaast wordt er gespeeld zonder keeper. “Walking Football is geschikt voor vrouwen en mannen. Ook iemand die nog nooit gevoetbald heeft is van harte welkom. Kennis van het voetbalspel is niet nodig, want iedereen kan Walking Football spelen!”, meldt de organisatie, die bij kou of regen uitwijkt naar de overdekte hal van De Pelikaan.

De trainingen zijn toegankelijk voor deelnemers van 55 jaar of ouder. Geïnteresseerden kunnen zich op woensdag 12 oktober om 9.30 uur melden voor de eerste training. De eerste vier trainingen (12, 19, 26 oktober en 2 november) zijn geheel vrijblijvend en kosteloos. Daarna wordt er per training een kleine bijdrage van 3,20 euro gevraagd.

Voetbal, PEC Zwolle United, WijZ, PEC Zwolle, Walking Football

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws