PEC start seizoen: ‘Blij dat het is begonnen’

| 3 Maanden geleden.

PEC Zwolle is maandagavond begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Zwolse eredivisionist deed dat zonder Anass Achahbar, Ted van de Pavert en Josef Kvida, die op zoek mogen naar een andere club. Ook verdediger Nicolás Freire was niet van de partij, want de Argentijn staat voor een vertrek.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Op het biljartlaken van vierdeklasser Wijthmen verwelkomde trainer John van ’t Schip ook enkele nieuwelingen. Spits Mike van Duinen maakte zijn eerste meters, verdediger Darryl Lachman keerde terug in Zwolle en tevens was de kersverse huurling Denis Genreau direct van de partij. Dat gold ook voor Ryan Thomas, die desalniettemin op zoek is naar een andere club. “PEC en ik staan er hetzelfde in, we weten dat het tijd is voor een volgende stap. Maar ik maak me niet druk. Als er niets komt blijf ik hier. Ik ben blij dat het weer is begonnen. It’s good to be back”, glimlacht Thomas.

Na een uur met veelal loopoefeningen stapten de Zwolse spelers weer van het veld. Dinsdag volgt training nummer twee, waarna vrijdag de eerste oefenwedstrijd op het programma staat. PEC Zwolle speelt dan op sportpark De Vegtlust tegen stadgenoot Berkum, de ploeg die afgelopen seizoen nog verbaasde in de hoofdklasse. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

© Annet van Raalten
Voetbal, PEC Zwolle, Ryan Thomas

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws