PEC pakt punt in Venlo: ‘Kan ik mee leven’

| 24-09-2017

PEC Zwolle heeft zondag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij VVV-Venlo. De Zwolse eredivisionist speelde een prima eerste helft, kwam daarin via Kingsley Ehizibue op voorsprong, maar moest uiteindelijk toch een tegendoelpunt slikken: 1-1. “Gezien de kansen voor VVV in de tweede helft, kan ik leven met een punt. Maar we hebben het gevoel dat er meer in had gezeten", vertelt trainer John van 't Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In een heerlijk zonnig Venlo bleek Zwolle in de eerste helft de betere partij. Ondanks dat het tempo wat laag lag, had de ploeg van trainer John van ’t Schip veelvuldig het initiatief. Toch was het VVV dat het eerste gevaar stichtte via een schot van Lennert Thy, dat gepakt kon worden door doelman Diederik Boer. Aan de andere kant waren Wouter Marinus, die de geblesseerde Younes Namli verving, en Ryan Thomas dicht bij een doelpunt. PEC mocht verdediger Nils Röseler danken voor de openingstreffer. Hij wilde terugkoppen op keeper Unnerstall, maar gaf daardoor een hoekschop weg. Uit die corner belandde de bal voor de voeten van Kingsley Ehizibue, die hem in het dak van het doel schoot: 0-1. Voor rust hadden we de controle en wachten we goed op het moment om in te spelen", vond Van 't Schip.

Na rust had Zwolle het lastiger met de stugge thuisploeg. Pas na twintig minuten spelen was het invaller Stef Nijland met een schot op doel, maar dat was een eenvoudige prooi voor doelman Unnerstall. Aan de andere kant was het Clint Leemans die de gelijkmaker binnenschoot. Een fraaie vrije trap vanaf een meter of twintig was de jarige doelman Diederik Boer te machtig. In de slotfase moest Boer nog twee keer handelend optreden en redde oog in oog met invallers Kelechi Nwakali en Vito van Crooij. Daardoor eindigde het duel in een gelijkspel: 1-1.

Wedstrijdstatistieken:
VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Röseler, Promes, Labylle (61. Van Bruggen), Seuntjes, Post, Leemans, Tissoudali (63. Van Crooij), Thy, Hunte (75. Nwakali)

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Freire, Van Polen, Bakker, Saymak (83. Israelsson), Marinus (57. Ondaan), Thomas, Mokhtar, Parzyszek (57. Nijland)

Scoreverloop:
30. 0-1 Kingsley Ehizibue
69. 1-1 Clint Leemans

Gele kaarten:
Danny Post, Clint Leemans (VVV-Venlo) en Dirk Marcellis (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Bas Nijhuis

Toeschouwers:
6.621

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws