PEC-lopers kennen weer prima weekend

| 20-12-2011

De hardlopers van PEC 1910 hebben zich afgelopen weekend weer van hun goede kant laten zien. Zo liep een grote groep PEC-lopers sterk op de Houtwijkkerstloop in Dronten en was er tijdens de COOP-crossloop in Luttenberg persoonlijk succes voor Rubin Vos. Hij liep de concurrentie opnieuw op ruime achterstand, waardoor hij zijn eerste positie in het Sallands Cross Circuit weer verstevigde.

Op de Houtwijkkerstloop in Dronten was het zaterdag een drukte van jewelste. Vele atleten van PEC waren actief op de vijf kilometer, de tien kilometer en de halve marathon. Joep Emmen wist op de vijf kilometer beslag te leggen op een medaille. In 16:24 liep hij naar een tweede plaats en liet hij zien weer op de weg terug te zijn. Op de halve marathon liepen Hielke van Loenhout (1:50:43) en Vincent Oldenhof (1:54:05) persoonlijke records. Gerda Wissink bleef met 1:50:38 net boven haar persoonlijke record en Dick Jansen liet zien weer helemaal op de weg terug te zijn. Hij liep in 1:44:03 naar een 34ste plaats.

In Luttenberg werd zondag de COOP-crossloop gelopen, onderdeel van het Sallands Cross Circuit. Ook daar waren weer een aantal PEC-lopers actief, waaronder Rubin Vos. Vos was op de twee kilometer opnieuw ongenaakbaar. Met een eindtijd van 6:53 liet hij de concurrentie ver achter zich, waardoor hij opnieuw zijn leidende positie in het klassement verstevigde. Zijn broer Simon Vos eindigde in 7:49 op een vijfde plaats, Rianne Schonewille werd tweede bij de meisjes tot en met 11 jaar en zesde overall. Op de tien kilometer kwam opnieuw Joep Emmen uit. Hij liet zien over net zulke goede benen te beschikken als een dag eerder en liep in 34:08 naar een tweede plaats. Jeroen Driehuis klokte in Luttenberg een prima 39:14.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Rubin Vos, Joep Emmen, Jeroen Driehuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws